Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ
Περικυκλώνοντας το δολοφονικό μάτι των ιμπεριαλιστών

Στο Ακτιο, αντιμέτωποι με τους «φρουρούς»

Eurokinissi

Στο Ακτιο, αντιμέτωποι με τους «φρουρούς»
Ηχηρό μήνυμα ανυπόταχτης πάλης και αταλάντευτου αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών έδωσαν εκατοντάδες φιλειρηνιστές και πολέμιοι του ιμπεριαλισμού από τη Βορειοδυτική Ελλάδα, προχτές Κυριακή στο Ακτιο - όπου εδρεύει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση των κατασκοπευτικών αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ - πραγματοποιώντας μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία ειρήνης.

Στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτιου, όπου ήταν η αφετηρία έναρξης της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης, κατέφτασαν με κάθε μέσο από την Κέρκυρα έως και τη Ναύπακτο οι υπερασπιστές της ειρήνης. Αντάμωσαν με νεολαίους που μια μέρα νωρίτερα είχαν κατασκηνώσει στην Κυανή Ακτή της Πρέβεζας, πραγματοποιώντας πορεία και αντιπολεμική συναυλία στην πόλη της Πρέβεζας. Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θ. Γουλή, Γ. Αραβανή, Κ. Αλυσσανδράκη, Γ. Ποσοτίδη.

«Οι ιμπεριαλιστές εκείνο που καταλαβαίνουν και φοβούνται είναι το λαϊκό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Μόνο με όρους ριζικής εναντίωσης, απειθαρχίας και ανυπακοής μπορείς να τους απαντήσεις», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του ο Κ. Κωτσαντής μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Αντιπολεμικού Κινήματος Ελλάδας. Αναφερόμενος στη βάση του Ακτιου επισήμανε ότι «αποτελεί το δολοφονικό μάτι των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο».

Εκ μέρους της Επιτροπής Νέων του ΠΑΜΕ, ο Θ. Μαχτσίρας αναφέρθηκε στην ανάγκη αντίστασης τόσο στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών όσο και στη συνολική επίθεση που εξαπολύουν στο σύνολο των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων.

Ο Μ. Σοφικίτης Ταξίαρχος ε.α. και μέλος της ΚΕΘΑ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες καθιστούν τη χώρα ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, με τις «ευλογίες» των ελληνικών κυβερνήσεων. «Ιδιαίτερα σε όλες τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις, οι βάσεις τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα και θα είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενόψει του καινούριου πολέμου που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι Αμερικανοί κατά του Ιράν», σημείωσε.

Μετά το τέλος των ομιλιών, παραδόθηκε το ψήφισμα σε αξιωματικό της βάσης του Ακτιου και ακολούθησε συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ