Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Απέκλεισαν το αεροπορικό ΝΑΤΟικό Στρατηγείο!

Πλησιάζοντας στο Αεροπορικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Eurokinissi

Πλησιάζοντας στο Αεροπορικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ
Το αντιιμπεριαλιστικό τους ανάστημα «όρθωσαν» οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, μπροστά στο αεροπορικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στο Κουτσόχερο, διαμηνύοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, για να βάλουν φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Συμμετέχοντας μαχητικά, την περασμένη Κυριακή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και στον αποκλεισμό του Στρατηγείου, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, τίμησαν όπως αρμόζει τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι διαδηλωτές, προχωρώντας στον αποκλεισμό του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, που ήταν φρουρούμενο από αστυνομικούς, διατράνωσαν την απαίτησή τους να φύγει από την περιοχή και τη χώρα, όπου βρίσκεται με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών στόχων. Στη συνέχεια, πορεύτηκαν προς την πλατεία του Κουτσόχερου, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κοιλάδας Θ. Μπάρδας. Εκεί χαιρέτισε ο Ν. Φαφουτόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης.

Επόμενος σταθμός της κινητοποίησης ήταν η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, στη Λάρισα απ' όπου συνέχισαν την πορεία ειρήνης στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου τους υποδέχτηκε με τραγούδια του αγώνα το συγκρότημα «Καταφύγιο Ηχοχρωμάτων». Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που ακολούθησε ήταν ο Β. Ζωγράφος.

Στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, ήταν, μεταξύ των άλλων, ο υποψήφιος Νομάρχης Μπ. Μπακούλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Αγ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ