Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το μήνυμα της ψήφου...

Το 95% του ελληνικού λαού ψήφισε ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου!... Αυτή την απάντηση έδωσε προχτές ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος, όταν - μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης με τους εργαζόμενους της «ΑΡΕΒΑ» - ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας επισήμανε τις συγκεκριμένες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για κάθε εργάτη που μένει στο δρόμο επειδή οι επιχειρήσεις «μετακομίζουν» αναζητώντας φτηνότερα εργατικά χέρια, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Και σε ό,τι αφορά το θράσος που αναβλύζει απ' τα λόγια του Γερ. Γιακουμάτου, είναι ολοφάνερο. Ωστόσο, η φράση του είναι ενδεικτική της σημασίας που έχει και το αποτέλεσμα κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Γι' αυτό και το ΚΚΕ επιμένει και επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή ότι οι εργαζόμενοι πρέπει επιτέλους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Οτι πρέπει να αντιληφθούν πως η στήριξη του δικομματισμού, αλλά και η υπερψήφιση ψηφοδελτίων των κάθε λογής συν-οδοιπόρων του, θα εκλαμβάνεται πάντα από τους εκμεταλλευτές τους ως συναίνεση στην εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική.

«Οσο είναι στο κουμάντο αυτοί οι δύο (σ.σ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δεν πρόκειται οι εργάτες να δουν άσπρη μέρα», σημείωσε λίγο αργότερα στους εργαζόμενους της «ΑΡΕΒΑ» ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ας το πάρουν όλοι υπόψη τους, καθώς πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ