Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμητική τελετή για τον Κώστα Ηλιάκη

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Αλέκας Παπαρήγα

Εν μέσω διήμερου στρατιωτικού πένθους, που ξεκίνησε χτες με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, και με στρατιωτικές τιμές τελείται σήμερα, στις 11 το πρωί, στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, η εξόδιος ακολουθία του 36χρονου σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε στις 23 Μάη με το αεροπλάνο του, ύστερα από εμπλοκή με τουρκικό μαχητικό, στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τιμητική εκδήλωση, αφού η σορός του άτυχου πιλότου δεν έχει ακόμα βρεθεί παρά μόνο κάποια ίχνη που επιβεβαιώνουν το θάνατό του. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η τελετή θα ολοκληρωθεί στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά. Οι συγγενείς του πιλότου ζητούν αντί στεφάνων στη μνήμη του τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΗΦΑΑΜΕΑ), καθώς και για τις ανάγκες του συλλόγου κοινωνικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας». Υπενθυμίζεται ότι ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης είχε στο ενεργητικό του ως χειριστής 1.000 ώρες πτήσης στα «Α-7» και 700 ώρες στα «F-16», ενώ ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Στο μεταξύ χτες το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού και ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 28 Μάη, με τη συμπλήρωση 128 ωρών από το συμβάν. «Ο σμηναγός Ηλιάκης, αναφέρεται, έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε αποστολή αναγνώρισης τουρκικών αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών».

Συλλυπητήρια της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τον τραγικό θάνατο του επισμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, απέστειλε στην οικογένειά του το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα:

«Δεχτείτε παρακαλώ τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον τραγικό και άδικο θάνατο του επισμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Σας εκφράζω την ειλικρινή συμπαράσταση του ΚΚΕ στη σκληρή δοκιμασία που περνάτε και σας διαβεβαιώνω πως θα δυναμώσουν οι προσπάθειές μας για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί σε βάρος των λαών, της ειρήνης, της κυριαρχίας και της σταθερότητας των συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ