Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Το βλέμμα στην τούρκικη Εθνοσυνέλευση

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να παραπέμψει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για επικύρωση το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Σύνδεσης με την ΕΕ. «Ισως να είναι το πρώτο θετικό βήμα για εκπλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας και όχι τεχνητή δημιουργία άλλοθι και περαιτέρω παρακώλυσης», σχολίασε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος εξέφρασε έκπληξη για δημοσίευμα του ελληνικού Τύπου, ότι η Ελλάδα επεξεργάζεται δέσμη ιδεών με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Τάσσος Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι την περασμένη βδομάδα εκπρόσωπός του βρισκόταν στην Αθήνα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της στρατηγικής και πολιτικής των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας.

Στο μεταξύ ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έστειλε επιστολή (ημερομηνία 22 Μάη 2006), στον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Χασάν Ερτσάκιτσα. Είπε ότι πρόκειται για απαντητική επιστολή σε προηγούμενη του Τουρκοκύπριου ηγέτη, με ημερομηνία 4 Απρίλη 2006.

Σύμφωνα με τον Ερτσάκιτσα, ο Κ. Ανάν στην επιστολή του αναφέρει πως οι παρούσες συνθήκες δεν είναι επαρκείς για επαναδραστηριοποίηση της αποστολής των καλών του υπηρεσιών. Ο εκπρόσωπος του Ταλάτ πρόσθεσε ότι ο Κ. Ανάν εκφράζει την ευχή να αρχίσει η εργασία των λεγόμενων τεχνικών επιτροπών και πως οι τεχνικές αυτές επιτροπές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική λύση του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ