Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενεργειακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ πίσω - ως χώρα - στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από εναλλακτικές πηγές κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, που ετοιμάζει και σχετικό νομοσχέδιο. Ισως να βρει την απάντηση στο «γιατί», αν μπει στον κόπο να μας πει πόσες δημόσιες επενδύσεις έγιναν γι' αυτό στις περασμένες δεκαετίες.

Ομως αλλού το πάει το υπουργείο Ανάπτυξης και ουδόλως ενδιαφέρεται για την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας και την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Στους ιδιώτες το πάει...

Γιατί αυτοί θα «επενδύσουν» και, μάλιστα, στα σίγουρα, μια και ό,τι παράγουν είναι υποχρεωμένη να το αγοράζει η ΔΕΗ. Χώρια, τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις που θα πάρουν.

Αλλωστε, αν τους ενδιέφερε στοιχειωδώς τους νυν κυβερνώντες, όπως και τους προηγούμενους, ο ενεργειακός σχεδιασμός, τότε δε θα είχαμε τα φαινόμενα που χαρακτήρισαν αυτό το χειμώνα, με νησιά και περιοχές ολόκληρες να μένουν χωρίς ρεύμα.

Πάντως, τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δ. Σιούφας τις εξήγγειλε. Οταν λέει ότι θα ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις στη ΔΕΗ από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ κάποιος να διαφωνεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για την περίφημη τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Κι έτσι βρέθηκε διαφωνών ο βουλευτής της Γιάννης Μανώλης, με τον Θ. Ρουσόπουλο να λέει ότι η κυβέρνηση σέβεται την άποψή του.

Το ...κόλπο άλλωστε είναι γνωστό από το παρελθόν και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι «διαφωνούντες» (πλην όμως στηρίζοντες πάντα την κυβέρνηση) είναι πολύ καλό μέσο για τη διατήρηση του «δημοκρατικού» και «φιλολαϊκού» προφίλ των κομμάτων του δικομματισμού.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η «αντιπολιτευτική» τακτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι «ανεφάρμοστη» νομικά η τροπολογία όπως είπαν χτες οι βουλευτές του. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα...


Γρηγοριάδης Κώστας

Τους έχουμε εμπιστοσύνη πάντως. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να φτιάξουν μια τροπολογία που να μειώνει συντάξεις και να αυξάνει όρια ηλικίας και ταυτόχρονα να είναι «εφαρμόσιμη». Το 'χουν αποδείξει στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ