Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΓΑ
Τον «φέσωσαν» οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ (γεωργικές ασφαλίσεις) ανέδειξε στη Βουλή, με παρέμβασή του σε σχετική Επερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, καταγγέλλοντας ότι αυτά τα πληρώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες με την καθυστέρηση των αποζημιώσεων, αλλά και τις χαμηλές παροχές.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στους αγρότες, την ίδια στιγμή που με πρωτοφανή συνέπεια υλοποιεί και με το παραπάνω όλες τις υποσχέσεις που έδωσε τους κεφαλαιούχους. Αναφορικά με την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι περιορίζεται σε διαπιστώσεις, γιατί - όπως σημείωσε - και οι δικές του κυβερνήσεις ακολουθούσαν την ίδια αντιαγροτική πολιτική.

Ο Στ. Σκοπελίτης κατήγγειλε ότι ο ΕΛΓΑ έφτασε στη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση, γιατί τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή δεν έδωσαν ούτε ευρώ στον ΕΛΓΑ, εξαναγκάζοντάς τον να δανειστεί, προκειμένου να χορηγήσει αποζημιώσεις στους αγρότες. Η απαξίωση αυτή, είπε, είναι συνειδητή και αποσκοπεί, με τη μετακύληση του κόστους της γεωργικής ασφάλισης στις πλάτες των αγροτών, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτικής παραγωγής και τη συνακόλουθη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, κατέληξε ο Στ. Σκοπελίτης, χρειάζεται μια άλλη πολιτική, στα πλαίσια της οποίας θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΓΑ και θα ασφαλίζεται πλήρως η αγροτική παραγωγή και το κεφάλαιο. Γι' αυτήν την πολιτική, είπε, εμείς καλούμε τον μικρομεσαίο αγρότη να δώσει τη μάχη και να πάψει να τρέφει αυταπάτες ότι στα πλαίσια της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής μπορούν να βρεθούν και να δοθούν λύσεις προς όφελός του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ