Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ψόφιοι κοριοί

Ο Βουλγαράκης λέει - μιλώντας για τις υποκλοπές - ότι ενόψει της Ολυμπιάδας δεν άνοιξε το στόμα του και δεν έβγαλε στη φόρα τι γινόταν επί ΠΑΣΟΚ, για να μη βλάψει τη χώρα... Ο Αθανασάκης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, λέει ότι το κόμμα του δε διαθέτει κάτι συγκεκριμένο, μα κατόπιν «λογικών συνειρμών» προκύπτουν ερωτηματικά για το ρόλο της ΝΔ...

Είναι και οι δυο πλευρές «αξιοθαύμαστες»! Οπως τότε με τους «χαμένους φακέλους» της «Ρικομέξ». Οι μεν ήξεραν για τους φακέλους των δε, αλλά και οι δυο μαζί τους «έχασαν», τους φακέλους. Και τους φακέλους των μεν και τους φακέλους των δε... Τώρα οι «πράσινοι» κάτι ξέρουν για τους κοριούς των «γαλάζιων» και κείνοι κάτι ξέρουν για τους κοριούς των «πράσινων», αλλά το μεταξύ τους άθροισμα τι βγάζει; Οτι «χάθηκαν οι κοριοί»! Και των «γαλάζιων» και των «πράσινων»...

*

Στη συνέχεια, η μεν κυβέρνηση, στην προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της για τις υποκλοπές, αρέσκεται στην τακτική της «θυματοποίησης». Ο πρωθυπουργός ήταν το «θύμα» των παρακολουθήσεων, «εμείς» ήμασταν τα «θύματα», επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το δε ΠΑΣΟΚ θέλει να εμφανίζεται κι αυτό σαν ολίγον «θύμα», δείχνει ότι θα χαιρόταν αφάνταστα, αν προέκυπτε πως μεταξύ των άλλων, οι υποκλοπείς παρακολουθούσαν και τον πρόεδρό του (πιθανώς να εκτιμούν ότι η σοβαρότητα των επικοινωνιών της ηγεσίας τους δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερης περιφρούρησης...).

*

Κάπως έτσι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παίζουν στο θέμα των υποκλοπών την τακτική του συμψηφισμού, του εκφυλισμού της υπόθεσης σε επίπεδο κοκορομαχίας, με προμελετημένη κατάληξη το δικομματικό του κουκούλωμα.

Ομως αντί οι κ.κ. Βουλγαράκης και Αθανασάκης να έχουν υποβιβάσει την υπόθεση σε ένα παιχνιδάκι μεταξύ «του Κωστάκη με τον Γιωργάκη», (σ.σ.: υποτίθεται ότι για τα κόμματά τους συνιστά «έγκλημα κατά της εθνικής ασφαλείας») θα πρέπει να κληθούν να απολογηθούν στο πραγματικό θύμα των υποκλοπών: Τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός, το θύμα δηλαδή, είναι που:

Υφίσταται τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις τους. Αυτός που πλήρωσε για την Ολυμπιάδα και μαζί για τα λογισμικά των παρακολουθήσεων. Αυτός, που οι ελευθερίες και τα δικαιώματά του εγείρουν «υποψίες» και θέτουν σε εφαρμογή τους τρομονόμους και τα συστήματα του πανευρωπαϊκού φακελώματος της ΕΕ.

Και όλα αυτά με τις υπογραφές των «ψόφιων κοριών» της ΝΔ. Και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ