Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Πρόταση για «πάγωμα» των δημοτικών τελών

Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση», μιλώντας προχτές σε συγκέντρωση, πρότεινε τη σταδιακή μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στο δήμο και κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Πειραιά, που είναι από τα υψηλότερα σε όλη τη χώρα. Τα παραπάνω επισήμανε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση», μιλώντας προχτές το βράδυ σε συγκέντρωση στην Αγία Σοφία Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1998, όταν και ανέλαβε, στον Πειραιά, τη διοίκηση του δήμου η παράταξη του σημερινού δημάρχου Χρ. Αγραπίδη - ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ - έχει αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού συνολικά κατά 68,8%. Μόνο για το 2006 αυξήθηκαν κατά 4%.

Παράλληλα η Ελπ. Παντελάκη, κάλεσε και προκάλεσε τη δημοτική αρχή αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και πρότεινε το άμεσο πάγωμα των ανταποδοτικών τελών και τη σταδιακή μείωσή τους. Το Πάρκο Διλαβέρη, πρόσθεσε, μαζί με την ΚΥΔΕΠ που πρέπει να απαλλοτριωθεί, να αποδοθούν στους κατοίκους και να αποτελέσουν μαζί πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής. Από την άλλη, ο κινηματογράφος «Καλιφόρνια» πρέπει επιτέλους να επαναλειτουργήσει ως κινηματογράφος και πολιτιστικό στέκι για τη νεολαία της περιοχής.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τόνισε πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν το βράδυ των εκλογών ο εκλογικός χάρτης της χώρας να έχει το δικό τους χρώμα, να είναι γαλαζοπράσινος. Αν η ΝΔ κρατήσει τους δήμους ή αν χάσει λίγο, θα πει "ευχαριστώ" και θα συνεχίσει ακάθεκτη την αντιλαϊκή πολιτική της. Αν το ΠΑΣΟΚ κρατήσει ή αυξήσει τις δυνάμεις του, θα πει ότι ο λαός στο πρόσωπό του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη ΝΔ και είναι έτοιμο να πάρει τη σκυτάλη από την κυβέρνηση»...

Ο λαός, επισήμανε, πρέπει να καταδικάσει και τους δύο, στο πρόσωπο των υποψηφίων τους. Οπως επίσης πρέπει να καταδικάσει και το ΣΥΝ, που συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε δήμους και νομαρχίες, για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να σπείρει αυταπάτες. Κάλεσε, τέλος τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί έχουν αποδείξει ότι θα παλέψουν για τα προβλήματά του και σαν διοίκηση και σαν αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ