Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Δικομματικό θέατρο σήμερα στη Βουλή

Σε μια ακόμα ανούσια μονομαχία για την υπόθεση των υποκλοπών σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη σημερινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο μονομάχοι έχουν μετατρέψει την υπόθεση των υποκλοπών σε ένα πεδίο άσκησης δικομματικής κόντρας και αποπροσανατολισμού, έχοντας φροντίσει από την αρχή να εξουδετερώσουν τα «επικίνδυνα σημεία». Ετσι, έχουν θέσει στο απυρόβλητο το γεγονός ότι οι «παράνομες» παρακολουθήσεις και υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν χάρη στους μηχανισμούς και τα «δίκτυα» των «νόμιμων παρακολουθήσεων», που από κοινού ευλόγησαν πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλαίσιο των τρομονόμων και συμφωνιών με ΗΠΑ και ΕΕ.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσείσει από πάνω της τις αδιαμφισβήτητες βαριές πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να επαναφέρει διαρκώς την υπόθεση, όχι στην ουσία της, αλλά σε «διαχειριστικές λεπτομέρειες», στοχεύοντας σε μικροκομματικά οφέλη. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα όσα λένε τα στελέχη του, θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να θέτει διαρκώς τα γνωστά ερωτήματα, παίζοντας εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δε θα βγάλει στη «φόρα όλη την αλήθεια». Προκειμένου να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, θα εξαπολύει κατά διαστήματα διάφορα πυροτεχνήματα. Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου είναι πιθανόν να ζητήσει την αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Γιάννη Κοραντή και τη μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε Εξεταστική Επιτροπή.

«Πρόγευση» για τη σημερινή κόντρα στη Βουλή, η οποία κατά τα λοιπά έχει ως θέμα ημερήσιας διάταξης την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτέλεσε η χτεσινή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε την πλήρη πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης και για τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ενώ επιτέθηκε κατά του Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι «έχει εκτραχύνει τον πολιτικό του λόγο» προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του. Ο Θ. Ρουσόπουλος υιοθέτησε τον ισχυρισμό του Γ. Βουλγαράκη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «πηγή συγκεκριμένων διαρροών και ανυπόστατων φημών» και επανέλαβε την προτροπή του «ας πάνε στη Δικαιοσύνη ή ας έρθουν στο φως της δημοσιότητας, για να πουν τι γνωρίζουν». Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη φράση του νυν υπουργού Πολιτισμού πως αν αποκάλυπτε όσα γνώριζε δε θα γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Θ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα καθυστέρησης στα Ολυμπιακά έργα, αλλά απέφυγε να πει το παραμικρό που αφορούσε τις καθυστερήσεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παρέμβαση ενάντια στο μεθοδευμένο «θάψιμο» της υπόθεσης παρακολούθησης του ΚΚΕ(2022-09-28 00:00:00.0)
Δικομματικός συμψηφισμός και κουκούλωμα(2006-03-31 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες και ρεσιτάλ υποκρισίας(2006-02-10 00:00:00.0)
Ομπρέλα προστασίας στους χαφιεδο-μηχανισμούς(2006-02-08 00:00:00.0)
Πλήθος τα αναπάντητα ερωτήματα(2006-02-03 00:00:00.0)
Προδιαγεγραμμένη πορεία(1995-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ