Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σ' άλλο δρόμο...

...γι' άλλο στόχο

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Οι ειδήσεις: Η προαγωγή του αστυνόμου σε πρόεδρο εταιρίας, το μπλόκο που προαναγγέλλεται και η ολοκλήρωση της «αριστερής στροφής» με τη συνεργασία που επισημοποιείται.

Οι υπενθυμίσεις: Μαζί κατεδαφίζουν, χρόνια τώρα, ό,τι χρειάστηκε ποτάμια αίμα να κατακτηθεί, κοινή τους η θέση και για την κατάργηση του περίφημου άρθρου 16, βάση για τα σύγχρονα κάτεργα το Μάαστριχτ που όλοι μαζί ψήφισαν.

Τα θολά νερά: Ο ισχυρισμός ότι η ανάπτυξη παρεμποδίζεται από τις κοινωνικές συγκρούσεις, η αγωνία γιατί, δήθεν, η ΝΔ στερείται ιδεών, και γι' αυτό τα χάλια στην Υγεία, η αυθαιρεσία ότι οι τραπεζίτες πληρώνουν το κόστος της Ασφάλισης.

Σημαίνουν: Ξανά μανά απ' την αρχή την αλφαβήτα και την αριθμητική τού ένα κι ένα κάνουν δύο: Σ' ένα εκμεταλλευτικό σύστημα τίποτα δεν είναι ουδέτερο, πόσο μάλλον η κρατική καταστολή.

Ο αστυνόμος απλά κάποια στιγμή γίνεται, και με την κυριολεξία του όρου, υπάλληλος του αφεντικού που υπηρετούσε και χτες. Τα μπλόκα προαναγγέλλονται ακριβώς γιατί εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό εφαρμοσμένης κρατικής καταστολής. Το κύριο είναι να φοβάσαι εσύ που πιθανά θα βγεις αύριο στο δρόμο ότι κάπου θα σε βρουν «παράνομο». Σιγά μην ενοχλείται η μαφία από αστυνομικές εφόδους...

Η επισημοποίηση της συνεργασίας για την αριστερή στροφή είναι απλό συνεπαγόμενο του προδιαγεγραμμένου ρόλου των διαφόρων εκδοχών της σοσιαλδημοκρατίας, του οπορτουνισμού συμπεριλαμβανομένου: Να ορθώσει ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση, να εγκλωβίσει δυνάμεις, να υπηρετηθεί από καλύτερες θέσεις το συμφέρον του κεφαλαίου.

Τα θολά νερά είναι αναγκαία:

- Για να καναλιζάρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε δρόμους πολιτικής εκτόνωσης εντός των ορίων της «κοινωνικής ειρήνης», πριν η όξυνση της ταξικής σύγκρουσης φέρει και συνείδηση ότι η ανάπτυξη προς όφελος των εργατών δεν μπορεί να υπάρχει παράλληλα με την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.

- Για να κρυφτεί - για παράδειγμα - η διαμαρτυρία της αστικής τάξης γιατί καθυστερούν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον υπερκερδοφόρο τομέα της Υγείας.

- Για να κρυφτεί - επίσης - ότι δεν υπάρχει εργοδότης που να πληρώνει από την τσέπη του ασφαλιστικές εισφορές. Οι εισφορές είναι κι αυτές μέρος της παραγόμενης - κλεμμένης υπεραξίας, που προκύπτει από τη χρήση της εργατικής δύναμης.

Διά ταύτα και πάλι το χτεσινό: Το πρώτο άμεσο βήμα βρίσκεται στις 13 του Απρίλη, στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Κάθε μέρα πάλεμα με συσπείρωση γύρω από τη μόνη δύναμη που καλεί σε δρόμους πέρα κι έξω από το εκμεταλλευτικό σύστημα. Που σημαίνει: ΚΚΕ! Δεν πάει αλλιώς...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ