Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αξιος συνεχιστής...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στην πραγματικότητα, οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ στο λαό ήταν ψίχουλα. Για παράδειγμα, μια από τις υποσχέσεις της στους αγρότες ήταν ότι, ερχόμενη στην κυβέρνηση, θα φροντίσει να μην καθυστερούν οι επιδοτήσεις. Αλλά κι αυτή έμεινε στα χαρτιά. Το αντιλαμβάνονται, αυτό το διάστημα, οι κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των επιδοτήσεων που δικαιούνται για τα «επιλέξιμα».

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου. Κι όσοι την ψήφισαν ελπίζοντας σε «καλύτερες μέρες» το'χουν μετανιώσει πικρά. Αυτό δείχνει και η μεγάλη πολιτική δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, που εντείνεται στην ύπαιθρο. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή δε φτάνει για να «προβληματίσει» τους κυβερνώντες, που είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιαγροτική επίθεση για να φτάσουν πιο γρήγορα στο στόχο του μαζικού ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Χρειάζεται, λοιπόν, οι μικρομεσαίοι αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους σε συμπαράταξη με τα άλλα λαϊκά στρώματα και με προοπτική την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής, που προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ερχόμενες τοπικές εκλογές δίνουν μια καλή ευκαιρία για ένα πρώτο, σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ