Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωράκια στους επιχειρηματίες

Τη δημιουργία του «Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου» στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, καταψήφισε η δημοτική κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής για το «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Με κυνικό τρόπο έγινε σαφές από την εισήγηση της δημοτικής αρχής του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι το «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου» ιδρύεται με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΛΘ ΑΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΘ ΑΕ, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο στους επιχειρηματίες και να το παραδώσουν στη συνέχεια στα χέρια του κεφαλαίου. Φιλοδοξούν να αποτελέσει «κρίκο σύνδεσης» του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος είπε: «Είναι δώρο στους ιδιώτες» και έκανε λόγο για «"άνοιγμα" του δρόμου στους επιχειρηματίες»... Συν τοις άλλοις δεν ανέφερε καν, πού σχεδιάζουν να γίνει αυτό το περίφημο Παγκόσμιο Κέντρο...

Ο Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ», υπογράμμισε ότι η δημιουργία του εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, ενώ καυτηρίασε την επίπλαστη εικόνα της δήθεν «αναπτυγμένης» Θεσσαλονίκης. «Το περίφημο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου αποπνέει δύσοσμα», σημείωσε, καυτηριάζοντας το δήθεν «μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα» του. Τόνισε ότι κάθε άλλο παρά επιχειρηματικό κέντρο μπορεί να χαρακτηριστεί η Θεσσαλονίκη, όταν η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο» και το εμπορικό της κέντρο σε ένα απέραντο ουζάδικο. «Αυτή είναι η φωτογραφία της πολιτικής σας. Αντιστοιχούν 140 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης σε μία καφετερία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας, μειοψήφησε η παράταξη του Αν. Κουράκη (ΣΥΝ) ενώ η παράταξη του Μπ. Μπαρμπουνάκη (ΠΑΣΟΚ) κριτικάροντας τη δήθεν «κρατικίστικη» αντίληψη, να είναι, δηλαδή, ιδρυτικά μέλη μόνο φορείς του δημοσίου και να μη συμμετέχει η «ιδιωτική πρωτοβουλία», όπως τα Επιμελητήρια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ