Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων

Ο λογαριασμός για το Ολυμπιακό Χωριό να πάει στην κυβέρνηση, τον «Αθήνα 2004» και τα μεγαλοσυμφέροντα, απαιτεί η Ομοσπονδία

Τη δημαγωγική δήλωση του υπουργού Εργασίας, Π. Παναγιωτόπουλου, ότι θα μειώσει κατά 650 ευρώ το κόστος του τετραγωνικού μέτρου (τ.μ.) στις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι «να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ότι το τ.μ. στο Ολυμπιακό Χωριό, οι δικαιούχοι θα το πληρώσουν πάνω από 1.500 ευρώ». Χωρίς να συνυπολογίζεται το οικόπεδο, ο ΦΠΑ και οι αξιώσεις των κατασκευαστικών εταιριών, που φθάνουν το κόστος στα 2.000 ευρώ ανά τ.μ. Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία απαιτεί η τιμή να μην ξεπεράσει τα 450 ευρώ το τ.μ., που είναι και ο πανελλαδικός μέσος όρος κόστους των εργατικών κατοικιών, και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της διαφοράς η κυβέρνηση και ο «Οργανισμός Αθήνα 2004».

Αναφερόμενη η Ομοσπονδία Οικοδόμων στις δηλώσεις του υπουργού σημειώνει ότι «με τέτοια κόλπα και αλχημείες η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή, από τη συντονισμένη δράση του ταξικού κινήματος ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης». Ενώ, με δεδομένο ότι το Ολυμπιακό Χωριό χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΕΚ και ότι «το κράτος δε δίνει ούτε μια δεκάρα στον ΟΕΚ», αναρωτιέται «από πού αντλεί ο υπουργός το δικαίωμα να χαρίζει τα λεφτά των εργαζομένων για τις υποδομές που υπηρέτησαν τις ανάγκες των πολυεθνικών». Επίσης, τονίζει ότι ο «Οργανισμός Αθήνα 2004» διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι έχει κέρδος από την Ολυμπιάδα. Γι' αυτό ο λογαριασμός του Ολυμπιακού Χωριού πρέπει να πάει στην κυβέρνηση, τον «Οργανισμό Αθήνα 2004», τα μεγαλοσυμφέροντα που κέρδισαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επισημαίνει ότι «οι ανούσιες κοκορομαχίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στόχο έχουν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις εξελίξεις στον ΟΕΚ». Και οι δύο «οδήγησαν τον ΟΕΚ σε δρόμους ξένους με την αποστολή του, κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια σε έργα βιτρίνας και, παράλληλα, αφαίρεσαν το δικαίωμα σε χιλιάδες δικαιούχους να αποκτήσουν κατοικία».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι δε θα δεχτεί «να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων» και σημειώνει ότι με τα όσα έχουν συμβεί στον «πολύπαθο Οργανισμό, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», που απαιτεί να αλλάξει ριζικά η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και την πλειοψηφία να έχουν οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει να είναι παραμάγαζο της κυβέρνησης, να αυξηθεί στο 1,5 η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού - ανάλογα να αυξηθεί και η κρατική επιχορήγηση, κυρίαρχο πρόγραμμά του να είναι το κατασκευαστικό (με δημιουργία σύγχρονων κατοικιών και η διανομή τους στους δικαιούχους να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια), να του παραχωρηθεί δημόσια γη για την ανάπτυξη του κατασκευαστικού προγράμματος, να σταματήσει ο ΟΕΚ να στέλνει πελάτες στις ιδιωτικές τράπεζες. Τέλος, καλεί τους δικαιούχους του να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org