Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ανανεωμένη η γιορτή της νιότης

Σήμερα η ομιλία του Θ. Τζιαντζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αναδείχτηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Ιωαννίνων

ΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αναδείχτηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Ιωαννίνων
Πραγματική αναγέννηση του νεανικού πολιτικού - πολιτιστικού θεσμού της ΚΝΕ αποτελεί φέτος το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που οργάνωσε στην πόλη των Ιωαννίνων η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Η ανανέωση του χώρου, στα «Λιθαρίτσια», η δημιουργία νέων ξεχωριστών εκθεμάτων, η θεματολογία από τα βασικά μέτωπα πάλης που σήκωσε η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή νέων ερασιτεχνών σε διάφορους τομείς της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας έδωσαν άλλη μορφή και περιεχόμενο στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντάς το σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θόδωρου Τζιαντζή. Ταυτόχρονα θα υπάρχει αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή του λαού, Γιάννη Ρίτσο, ρεμπέτικο γλέντι με τη Μαριώ και πλήθος ερασιτεχνικών συγκροτημάτων («Ρήγμα», «Μπλόκο στα ντοπαρισμένα ολυμπιακά ιδεώδη» κ.ά.).

Χτες αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η γιορτή, η νεολαία άρχισε να πλαισιώνει τους χώρους με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς. Το άνοιγμα των εκδηλώσεων έκανε στη νεανική εξέδρα η γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΚΝΕ, Αθηνά Γκεσούλη. Ακολούθησε προβολή από τα «Τραγούδια της φωτιάς». Και ακολούθησε πρόγραμμα με έντεχνο τραγούδι στην κεντρική εξέδρα.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην κεντρική ομιλία της ημέρας. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Η ΚΝΕ φέτος γιορτάζει τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της στη νεολαία. Τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Αυτό το Φεστιβάλ απαντάει στις ανησυχίες της νεολαίας, γιατί είναι φτιαγμένο από τα στοιχεία της συλλογικότητας, της αγωνιστικότητας, της νεανικής αμφισβήτησης. Στην τριαντάχρονη πορεία του έχει να παρουσιάσει, σε πολιτιστικό επίπεδο, ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές προσπαθούν να περάσουν «σεμνά και ταπεινά» πολιτικές που χτυπάνε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, και απέναντι σε αυτήν την κατάσταση εργαζόμενοι και νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή. Οφείλουν να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικά τους συμφέροντα που υπαγορεύουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μία πρώτη απάντηση είναι και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη, σημείωσε ο ομιλητής.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η νεολαία καλείται να πάρει θέση στον άλλο δρόμο που ανοίγεται μπροστά της. Οσο για το τι είναι ρεαλιστικό, αυτό το καθορίζουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες αλλά και ποιος κάνει το κουμάντο. Σ' αυτά τα πλαίσια σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων του Λαϊκού Μετώπου για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ρεμπέτικο γλέντι στην κεντρική εξέδρα και παράλληλα με ροκ συναυλίες στη νεανική εξέδρα ως αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ