Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ

Στις 6.00 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

«Παρών» στο προσκλητήριο αγώνα που απευθύνουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ θα δώσουν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και νεολαίοι. Στις 6 το απόγευμα μέσα από τη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας από το σημείο που την άφησε το ΠΑΣΟΚ.

Οι καπνεργάτες, οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας και του Εβρου, εργαζόμενοι της ΑΝΚΕΡ, της ΔΕΗ, του Καματάκη, της Βαλκάν, του Χωναίου, συμβασιούχοι και εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργάτες από κάθε κλάδο δουλιάς, απόψε θα προβάλουν τις δικές τους διεκδικήσεις, που απαντούν συνολικά στις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, θα δώσουν άμεση απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, για μετατροπή της περιοχής σε χώρο παροχής πάσης φύσεως υπηρεσιών προς το κεφάλαιο, πέρασμα κεφαλαίων και εμπορευμάτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώνεται ο πλατύς κύκλος εξορμήσεων και περιοδειών, που άνοιξαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα της Μακεδονίας, το κάλεσμα αντίστασης κι αγώνα, το κάλεσμα παλλαϊκής συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να φτάσουν σε εκατοντάδες χώρους δουλιάς. Μίλησαν με τους εργαζόμενους, σπάζοντας το κλίμα απομόνωσης που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάποιοι εργοδότες, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας όπως αυτό που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο καπνεργοστάσιο της ΣΕΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, θα βρεθούν μαζί στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Οι τραμπουκισμοί της εργοδοσίας

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ θα συμμετέχουν και οι καπνεργάτριες της ΣΕΚΕ, δίνοντας έτσι άλλη μια δυναμική απάντηση στην εργοδοσία που από τη μία σχεδιάζει να στείλει 350 άτομα στην ανεργία και από την άλλη τους τρομοκρατεί, προκειμένου να εμποδίσει την αγωνιστική τους αντίδραση.

Χτες το πρωί, η διεύθυνση της επιχείρησης προσπάθησε με τραμπουκισμούς να εμποδίσει την επαφή του κλιμακίου στελεχών του ΠΑΜΕ με τις εργάτριες. Στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ συμμετείχαν ο Θόδωρος Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο Θανάσης Μητρούδας και ο Παύλος Αρβανιτίδης, μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και η Γιώτα Σιδηροπούλου πρόεδρος του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου. Με εντολή της διεύθυνσης, άνδρες της ασφάλειας του εργοστασίου, προσπάθησαν να απομακρύνουν τις εργάτριες και τους συνδικαλιστές από την αίθουσα διαλείμματος όπου συζητούσαν. Οι εργάτριες απάντησαν στην εργοδοτική τρομοκρατία, δίνοντας ραντεβού με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στο αποψινό συλλαλητήριο. Την τραμπούκικη επίθεση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καθώς και το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org