Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
3 χρόνια μετά

Επαιξαν και τροφοδότησαν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, για να τον χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο στα αριστερά κινήματα και στις τότε σοσιαλιστικές χώρες. Δημιούργησαν και εκπαίδευσαν τους Ταλιμπάν στα εργαστήρια της CIA και στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν. Χρηματοδότησαν και ενίσχυσαν τους Μπιν Λάντεν και τους Σαντάμ Χουσεΐν. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έφτιαξε έναν Φρανκενστάιν και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί για την επιβολή της παγκόσμιας χούντας της «Νέας Τάξης».

***

Από την 11η Σεπτέμβρη του 2001, όταν ο Μπους έθεσε την ανθρωπότητα σε καθεστώς «προληπτικής» τρομοκρατίας και ενώ υποτίθεται ότι ο πλανήτης τέθηκε σε συναγερμό «υψηλής ασφάλειας», η ανθρωπότητα έχει θρηνήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις περισσότερους από 1.709 νεκρούς. Στο Αφγανιστάν οι πολίτες (όχι οι στρατιώτες) που έχουν σκοτωθεί ξεπερνούν τους 4.000. Στο Ιράκ οι πολίτες (όχι οι στρατιώτες) που έχουν δολοφονηθεί υπολογίζονται έως και τις 30.000 (στοιχεία: www.globalsecurity.org).

***

«Ενα τέτοιο χτύπημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κάποιους που "εκπαιδεύτηκαν" στις αλάνες της Παλαιστίνης ή στα παραπήγματα των αθώων, που οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να τους βαφτίζουν "τρομοκράτες". Το κέντρο που διέπραξε την επίθεση είναι ισχυρό, όσο και το εγχείρημά του. Μόνο αν βρίσκεσαι σε κάποιου είδους διασύνδεση, σχέση, ή έστω επαφή με ένα εξίσου ισχυρό κέντρο, που διαθέτει τα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά μέσα, την υλικοτεχνική υποδομή, την ικανότητα ακύρωσης και απενεργοποίησης των μέτρων ασφαλείας σε περιοχές όπως το Αμερικανικό Πεντάγωνο, είναι δυνατόν να πραγματοποιήσεις τέτοιο χτύπημα. Και τέτοιο κέντρο - που έχει στη διάθεσή του μέχρι και το Εσελον - υπάρχει. Είναι η CIA (...) Οι Αμερικανοί αξιοποιούσαν μέχρι τώρα όποιο πρόσχημα έβρισκαν μπροστά τους για να εξαπολύσουν τις βόμβες τους, όπου Γης. Τώρα, μάλλον δε χρειάζονται καθόλου προσχήματα. Αλλωστε, όλο το "νέο δόγμα" του ΝΑΤΟ έχει οικοδομηθεί ακριβώς επάνω στη λογική της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας". Η χτεσινή εξέλιξη έδωσε στις ΗΠΑ μια αφορμή διαρκείας, για να ξεδιπλωθεί ένα νέος γύρος της "νέας τάξης"».

*

Αυτά γράφονταν στο «Ρ» ακριβώς την επομένη του χτυπήματος στους δίδυμους πύργους, στις 12/9/2001. Μετά ήρθαν τα Γκουντανάμο και οι φυλακές του Αμπού Γκράιμπ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ