Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Το κάλεσμα φθάνει παντού

Στο εργοτάξιο του Μετρό στον Κεραμεικό, βρέθηκαν χτες στελέχη του ΚΚΕ, μεταφέροντας το μήνυμα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 9ης του Οκτώβρη

Αμείωτες συνεχίζονται οι προσπάθειες των κομμουνιστών, ώστε σε κάθε γιαπί και γειτονιά να φθάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει στις 9 του Οκτώβρη στην Αθήνα.

Χθες, ο Β. Βακάλης, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και ο Γ. Νιέρρης, στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκαν στο εργοτάξιο του Μετρό στον Κεραμεικό. Από κοντά και ο «Ρ». Η πρωινή βάρδια μόλις είχε αρχίσει. Στα 25 μέτρα βάθος, εκατοντάδες εργάτες δουλεύουν συνεχώς, στις πιο αντίξοες συνθήκες, στην κατασκευή νέων γραμμών. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, στήνονται «πηγαδάκια» εδώ και εκεί. Με τους σιδεράδες, τους χειριστές μηχανημάτων, τους βοηθούς κ.ά.

Χέρι - χέρι η ανακοίνωση - πρόσκληση για το συλλαλητήριο μοιράζεται στους πάντες. Το εργοτάξιο περπατιέται σε όλο του το πλάτος και μήκος. Από την επιφάνεια μέχρι την πιο σκοτεινή γαλαρία. Εργάτες μεταμορφώνουν τη γη σε ένα χώρο, όπου ο ήλιος δε φθάνει ποτέ και τα νερά σχηματίζουν ποτάμι. Σχεδόν όλοι υποδέχτηκαν με χαρά την αιφνίδια επίσκεψη. Ολοι είχαν και από μια κουβέντα να πουν. Για τους μισθούς, τα ένσημα, τις ώρες δουλιάς, την ανησυχία τους για το αύριο.

Η συζήτηση αναγκαστικά περιστράφηκε στην ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων. Στην ανάγκη της συλλογικής μαζικής δράσης. Μια δράση, που δεν ξεκινά από το μηδέν, αλλά πατά σε στέρεες βάσεις. Στους πολύχρονους συνεχείς αγώνες, που κατάφεραν πολλές φορές να έχουν κέρδος σημαντικές κατακτήσεις. Στα βιώματα από την πολύχρονη άσκηση αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και που μαρτυρούν το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Γι' αυτό έχει σημασία η συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα. Δε φθάνει πια η γκρίνια για την κατάσταση που επικρατεί. Απαιτείται σκληρός συνεχής αγώνας. Να φανεί ότι οι εργάτες δεν «τσιμπάνε» από τις σειρήνες της συναίνεσης, δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν πια καμιά ανοχή και ότι θέλουν και μπορούν να οικοδομήσουν ένα ισχυρό μέτωπο πάλης, που θα ανατρέψει την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org