Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Με αέρα γεμίζει το στομάχι;

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Κακό πράγμα να μην έχεις τα εξάστηλα μαζί σου.

Να δίνεις τζάμπα σπίτια και οι εφημερίδες με τις μεγάλες κυκλοφορίες να γράφουν για τα ράντζα στα νοσοκομεία.

Να μειώνεις τα επιτόκια και να σου βγάζουν ότι ανεβάζεις το φόρο στα ΙΧ.

Αλλά, βρε παιδί μου, γίνεται να κυβερνήσεις μόνο με τον Βαρδινογιάννη; Ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης; Πώς να στηρίξουν κυβέρνηση οι άνθρωποι αν δε δώσεις και συ το κατιτίς σου; Είδες ο Τράγκας; Τη μια μέρα, προχτές, πρωτοσέλιδο για τον εμφύλιο στη ΝΔ και χτες να ο ξύλινος τίτλος για τη μείωση των επιτοκίων... Εντάξει, προσπαθούν οι εφημερίδες της παράταξης, αλλά δεν πουλάνε. Ασε που οξύνουν και τα πάθη με κάτι άρθρα για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν για το καλό της ...δημοκρατίας.

Κι έχεις και την καθημερινότητα να σου θυμίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κόσμο.

Ενώ, είδες οι βιομήχανοι; Σταθερή αξία. Στρατηγική της Λισαβόνας αποφάσισαν το 2000, στρατηγική της Λισαβόνας επιμένουν και σήμερα. Οχι που θα περίμεναν να μάθουν από τη Στατιστική ότι η ανεργία καλά κρατεί κι αυξάνεται.

Αυτά, λοιπόν, τα νέα...

Πώς; Δεν είδατε πουθενά στις άλλες εφημερίδες τα αιτήματα που διατύπωσε το ΠΑΜΕ; Δηλαδή, πώς το φαντάζεστε; Θα βάλουν ξάφνου οι εκδότες τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους;

Εδώ έχει προβλήματα η δημοκρατία. Ως και ο πρόεδρος του ΣΥΝ το ξανασκέφτεται το πράγμα. Για αιτήματα εργατών θα συζητάμε τώρα; Δε βγάζει και καμιά ανακοίνωση το ΠΑΜΕ να καταγγείλει την «καταθλιπτική φιλία των λαών». Να δεις πρωτοσέλιδη προβολή από ...το ίδρυμα Κάρνεγκι.

Τι είχαμε πει;

«Εχουμε αγώνα αύριο». Ε, ήρθε η ώρα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ