Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μόνο κόκκινες και ζουμερές

«Οι αρχές κατέληξαν ότι η εν λόγω ντομάτα ήταν κιτρινωπή. Αν η ντομάτα ήταν μαλακιά και κόκκινη ο διαδηλωτής θα αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιαιοπραγίας, ενώ αν ήταν σκληρή και πρασινωπή θα αντιμετώπιζε τη βαρύτερη κατηγορία της απόπειρας σωματικής βλάβης. Οι ποινές που επισύρει η κιτρινωπή ντομάτα βρίσκονται κάπου ανάμεσα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Ασυλία

«Κανένας "γεννημένος Ελληνας" δε συνελήφθη για τα εφιαλτικά επεισόδια της νύχτας του προηγούμενου Σαββάτου, όταν σκοτώθηκε ένας 20χρονος Αλβανός στη Ζάκυνθο, ενώ μόνο στην Αθήνα τραυματίστηκαν 43. Και μόνο αυτό, η απουσία συλλήψεων, αρκεί για να επιβεβαιώσει την ανοχή και τη συνενοχή της Αστυνομίας στα επεισόδια της ντροπής, στα οποία πρωταγωνίστησαν Χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί εξτρεμιστές, που φαίνεται να απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία» (η Αγγελική Σπανού στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Δεν κρύβεται ο βήχας

«Αποστασιοποιούμενος από τη φράση "δε με αφορά" ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επανήλθε χτες στο θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, λέγοντας "είναι σοβαρή υπόθεση, αφορά όλα τα κόμματα και θα αντιμετωπιστεί στην ώρα της"» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Καταθλιπτικό να είσαι ζωντανός

«Η εύθραυστη "φιλία των λαών της ΕΣΣΔ" στηριζόταν, βασικά, στην καταθλιπτική κυριαρχία της κεντρικής εξουσίας και των οργάνων του ΚΚΣΕ (...) ο αείμνηστος ακαδημαϊκός Αντρέι Ζαχάρωφ υπερασπίστηκε με πάθος τα δικαιώματα των μειονοτήτων της ΕΣΣΔ» (ο εκπαιδευτικός Τριαντάφυλλος Μηταφίδης στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ