Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ
  • Την Πέμπτη, 3 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
  • Θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ

Σε πλατιά πολιτική συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις πρεσβείες της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, καλεί το λαό της Αττικής η ΚΕ του Κόμματος. Το κάλεσμα αυτό μεταφέρουν καθημερινά τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία, παντού όπου περιοδεύουν, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος, που κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού σχετικά με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ.

Ο λαός της Αττικής καλείται να εκφράσει και πάλι, με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση, τα αντιπολεμικά του αισθήματα, να καταδικάσει τον άδικο πόλεμο εναντίον του ιρακινού λαού. Να δώσει με τη συμμετοχή του δύναμη στο αίτημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», που αποτελεί και το κύριο σύνθημα της συγκέντρωσης. Ενα παλλαϊκό αίτημα, με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση, που παρέχει «γην και ύδωρ» για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών. Ενα αίτημα άρρηκτα συνδεδεμένο με τα λαϊκά συμφέροντα, που εναρμονίζεται με την εκφρασμένη αντίθεση και καταδίκη αυτού του πολέμου από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωση - πρόσκληση, απευθύνεται στον ελληνικό λαό «για την οικοδόμηση ενός αγωνιστικού αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού μετώπου πάλης, που ορθώνει το ανάστημά του στον πόλεμο, διεκδικεί άμεσα το σταμάτημα της ελληνικής συμμετοχής, με τη βάση της Σούδας, τα πληρώματα των ΑΒΑΚΣ, τα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό, με τις νέες διευκολύνσεις που παραχώρησε η ελληνική κυβέρνηση».

Συμπληρώνει πως «οργανώνουμε μόνιμο και συστηματικό αγώνα κατά του προληπτικού πολέμου και της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης, κατά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, που επιτρέπει την επέμβαση και την αλλαγή των συνόρων, την κρατική καταστολή, τη βία και τη χειραγώγηση των λαών».

«Παλεύουμε - καταλήγει το προσκλητήριο της ΚΕ - για μια Ελλάδα, που θα εκφράζει τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της και θα λέει ΟΧΙ στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Θα είναι αλληλέγγυα σε κάθε λαό, που διεκδικεί το δικαίωμα της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, το δικαίωμα να καθορίζει αυτός το παρόν και το μέλλον του.

Αντιστεκόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, δε δεχόμαστε να πληρώνει ο λαός και η νεολαία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική συμμετοχή».

Οι προσυγκεντρώσεις

Για τη μέρα της συγκέντρωσης έχουν καθοριστεί, για τις 6.30 μ.μ., οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις:

- Μοναστηράκι: Για τους εργαζόμενους του Πειραιά, των Νότιων Συνοικιών και του 3ου Διαμερίσματος.

- Μουσείο: Για τους εργαζόμενους της Αττικής, των Βόρειων Συνοικιών, των 5ου, 6ου, 7ου Διαμερισμάτων.

- Προπύλαια: Για τη Σπουδάζουσα, τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τις Ανατολικές Συνοικίες και των 1ου και 2ου Διαμερισμάτων.

- Ομόνοια: Για τις Κλαδικές Οργανώσεις, τις Δυτικές Συνοικίες και το 4ο Διαμέρισμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ