Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΕ - ΚΕΔΚΕ
ΠΑΣΟΚ ψήφισε ο ΣΥΝ

Πρόεδρος της ΕΝΑΕ η Φ. Γεννηματά και της ΚΕΔΚΕ ο Π. Κουκουλόπουλος

Τις θέσεις των προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων - Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) κατέλαβε - με την υποστήριξη του ΣΥΝ - το ΠΑΣΟΚ.

Μετά από έντονο παρασκήνιο, που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αναβολές στις εκλογές, καθώς οι συσχετισμοί και στα δύο όργανα (ισάριθμες έδρες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από μία ο ΣΥΝ), αλλά και την «προβληματική ψήφο» του εκπροσώπου του ΣΥΝ στην ΕΝΑΕ του νομάρχη Χανίων Γ. Κατσανεβάκη, ο οποίος θεωρείται ταυτόχρονα και «Μητσοτακικός», το περασμένο Σάββατο ήρθε η ώρα για τις εκλογές στην ΕΝΑΕ. Εκεί, ο Γ. Κατσανεβάκης πρότεινε την Φ. Γεννηματά για πρόεδρο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι στην ΚΕΔΚΕ έπρεπε να εκλεγεί η Ντ. Μπακογιάννη και γι' αυτό πρότεινε αναβολή των εκλογών, καθώς οι εκλογές στην ΚΕΔΚΕ ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη μέρα (χτες Κυριακή). Την πρόταση αυτή υποστήριξαν οι 10 σύμβουλοι της ΝΔ, αλλά δεν έγινε δεκτή από το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, Κατσανεβάκης και ΝΔ αποχώρησαν και οι 10 του ΠΑΣΟΚ που απέμειναν εξέλεξαν πρόεδρο την Φ. Γενημματά, α΄ αντιπρόεδρο τον νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, β' αντιπρόεδρο τον νομάρχη Ηλείας Π. Δημητρουλόπουλο και γγ τον νομαρχιακό σύμβουλο Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκη.

Στην ΚΕΔΚΕ, πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο σημερινός δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, (με τις 15 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και τη μία του ΣΥΝ). Η Ντ. Μπακογιάννη πήρε τους 15 ψήφους της ΝΔ. Α΄ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Γ. Χαραλάμπους (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είχε αντιμέτωπο τον Μ. Τζίμα, δήμαρχο Δράμας (ΝΔ). Μετά από αυτή την εξέλιξη οι 15 σύμβουλοι της ΝΔ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου και περιόρισε τη συμμετοχή της μόνο στην εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ετσι, β΄ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Γ. Γιαννόπουλος (ΠΑΣΟΚ), δήμαρχος Ρόδου και γγ ο Χρ. Παλαιολόγος (ΣΥΝ).

Μετά τις εκλογές, η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι υπέβαλε υποψηφιότητα, «γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός συνεργάζονται και ότι ο ΣΥΝ αποφάσισε να είναι συνοδοιπόρος της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με χτεσινή του ανακοίνωση, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) καταγγέλλει ως «πραξικοπηματικές» τις διαδικασίες στην ΕΝΑΕ και δηλώνει ότι «αυτό το προεδρείο της μειοψηφίας δεν την εκφράζει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ