Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μαζικές διαδηλώσεις

Απρόσμενα μαζική συμμετοχή είχε και η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία και πορεία διαμαρτυρίας που έγινε χτες βράδυ και στις Σέρρες. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης και πήραν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, από το βήμα της συγκέντρωσης, κάλεσε τους διαδηλωτές σε διαρκή αντίσταση κι πάλη. Ακολούθησε συναυλία με μουσικά σχήματα της πόλης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στην αντιπολεμική διαδήλωση που έγινε χτες το απόγευμα στο Ροδολίβος Σερρών. Εκατοντάδες πολίτες, στην πλειοψηφία τους αγρότες και νεολαίοι, απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος σε βάρος του ιρακινού λαού και άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και τη συμμετοχή μαζικών φορέων και της ΤΑ. Χαιρέτησαν εκπρόσωποι των φορέων, ο Δήμαρχος Ροδολίβους, βουλευτές και ο Β. Καρατζάς, εκπρόσωπος της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο πρέπει να είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ακολούθησε λαμπαδηφορία στους δρόμους της πόλης.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής διαδήλωναν και τραγουδούσαν για την Ειρήνη οι νέοι και νέες του Νομού Εβρου στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης, ενώ θερμό χαιρετισμό εκ μέρους της απηύθυνε στους συγκεντρωμένους ο Χρ. Παντσίδης.

Μαζική και δυναμική ήταν η αντιπολεμική πορεία που διοργάνωσε χτες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν και μέσα από τις γειτονιές της μειονότητας, όπου οι κάτοικοι τους υποδέχτηκαν με θερμές εκδηλώσεις.

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα και στον Πολύγυρο, μετά από κάλεσμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ