Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΙΤΑΛΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΡΩΜΗ.--

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «εξαιτίας της διεθνούς έντασης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στο Ιράκ».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας το μέτρο θα της επιτρέψει να «παραμερίσει γραφειοκρατικές διαδικασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Πολλοί βουλευτές αντιπολιτευτικών κομμάτων ωστόσο εξέφρασαν την ανησυχία τους και κάλεσαν την κυβέρνηση «να εξηγήσει τους λόγους αυτής της απόφασης στο Κοινοβούλιο, αφού το μέτρο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των πολιτών σχετικά με το τι συμβαίνει με τον πόλεμο».

Το μέτρο συνήθως εφαρμόζεται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ενώ είχε εφαρμοστεί και στον πόλεμο στο Κόσσοβο το 1999 σε περίπτωση που υπήρχε μαζικό κύμα προσφύγων προς την Ιταλία.

Ο Μπερλουσκόνι πρόλαβε επίσης να κατηγορήσει αυτούς που υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή Αμερικανών αλεξιπτωτιστών, που ξεκίνησαν από τη Βιτσέντζα, σε επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ παραβιάζει το Σύνταγμα (αλλά και την απόφαση της Βουλής ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ιταλία δε θα χρησιμοποιούνταν για απευθείας επιθέσεις) ότι έχουν «αποκοπεί από το εθνικό συμφέρον»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ