Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Στα τέλη Μάη το προγραμματικό συνέδριο

Προγραμματικό συνέδριο θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΝ από 30 Μάη έως 1 Ιουνίου 2003, μετά από απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν χτες και προχτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την πραγματοποίηση του προγραμματικού συνεδρίου, χαρακτήρισε «πολιτική ευκαιρία», ο πρόεδρός του Ν. Κωνσταντόπουλος, μια άποψη που όμως δε φαίνεται ότι συμμερίστηκαν όλα τα στελέχη του ΣΥΝ, αφού η απόφαση για τη διεξαγωγή του δεν ήταν ομόφωνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΠΕ συζητήθηκαν δυο κείμενα τα οποία παρουσίασαν μέλη της ΠΓ του ΣΥΝ. Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας παρουσίασε το σχέδιο με τίτλο «Νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και Αριστερά» και ο Γιάννης Δραγασάκης το σχέδιο με τίτλο «Για το θεωρητικό και προγραμματικό εξοπλισμό της Αριστεράς». Οι δυο εισηγητές στο χτεσινό κλείσιμο των εργασιών ανέφεραν ότι τα κείμενα αυτά μαζί με τον προβληματισμό και το διάλογο που αναπτύχθηκε στην ΚΠΕ θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύνταξη του τελικού σχεδίου θέσεων του Συνεδρίου.

Κατά τα άλλα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, στην εισηγητική του ομιλία αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, στον πόλεμο στο Ιράκ αλλά και τη θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή, υιοθέτησε δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρ. Πρόντι και τόνισε: «Η Ευρώπη μπορεί να αποκτήσει λόγο και ρόλο στα παγκόσμια πράγματα μόνο εάν απαλλαγεί από το ΝΑΤΟ και διαμορφώσει αυτόνομο από τις ΗΠΑ το δικό της αμυντικό σύστημα και στη βάση αυτού τη δική της εξωτερική πολιτική»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ