Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των λαών

Κοινή ανακοίνωση των δημάρχων Νίκαιας και Κάτω Πολεμιδίων Λεμεσού Κύπρου

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδίων Λεμεσού Κύπρου Γιώργος Γεωργίου «καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο έγκλημα που γίνεται τις τελευταίες μέρες σε βάρος του ιρακινού λαού από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Παραβιάζουν κάθε έννοια της διεθνούς νομιμότητας και εκτοπίζοντας τον ΟΗΕ, προχωρούν εδώ και 8 μέρες στα εδάφη του ΙΡΑΚ σπέρνοντας τον όλεθρο - βάφοντας με το αίμα του ιρακινού λαού την έρημο. Οι λυσσαλέοι βομβαρδισμοί της Βαγδάτης και της Βασόρας και τόσων άλλων πόλεων του ΙΡΑΚ, τα αμέτρητα θύματα αμάχων ειδικότερα το πρόσφατο στην αγορά της Βαγδάτης δείχνουν τα πραγματικά τους σχέδια για το ΙΡΑΚ και το λαό του.

Θέλουν να ελέγξουν κύρια τα πετρέλαια στην περιοχή, να καταπατήσουν τα εδάφη του ΙΡΑΚ για να προχωρήσουν καλύτερα στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ομως οι λαοί έχουν άλλες βλέψεις. Το υπέρτατο αγαθό της ειρήνης και τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι την πορεία τους που συγκρούεται με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Η πλειοψηφία των λαών που θέλουν ειρήνη και πρόοδο είναι πολύ ισχυρότερη από τους μεγάλους της γης. Επιβάλλεται άμεσα να σταματήσουν οι χώρες μας οποιαδήποτε εμπλοκή και δεσμεύσεις, που έχουν, με αυτό το βρώμικο πόλεμο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των λαών για το σταμάτημα του πολέμου, για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό του ΙΡΑΚ για εδραίωση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Ο αγώνας όλων μας είναι η ακατανίκητη δύναμη - η υπερδύναμη που θα επιβάλλει το δίκιο και την Ειρήνη στον πλανήτη μας».

Νίκαια 28/03/2003


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ