Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
«Κόκκινο φίδι» έζωσε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ

ICON

Μια πολυάριθμη κι αποφασιστική «στρατιά» αγωνιστών της ειρήνης πολιόρκησε, χτες το μεσημέρι, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο. Οι χιλιάδες αντιπολεμικοί μαχητές, που ξεκίνησαν, πρωί, από τα χωριά και τις πόλεις της θεσσαλικής γης, έφτασαν έξω από τα τείχη ενός από τα μισητά σύμβολα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και διαμήνυσαν, για μια ακόμα φορά, την ομόθυμη απαίτηση του θεσσαλικού λαού να σταματήσει, τώρα, η αιματηρή εισβολή των Αμερικανοβρετανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ και ν' απεμπλακεί, αμέσως, η Ελλάδα απ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.

Το μίσος του θεσσαλικού λαού για τους φονιάδες του ιμπεριαλισμού, που εξολοθρεύουν τα γυναικόπαιδα στο Ιράκ, η οργή του κατά της ελληνικής κυβέρνησης, που βοηθά τους εγκληματίες να αποτελειώσουν το έργο τους, η απόφασή του να παλέψει, με κάθε τρόπο, για να διασφαλιστεί το ειρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας, η πίστη του ότι τελικός νικητής της Ιστορίας θα είναι το παγκόσμιο λαϊκό κίνημα κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, όλα αυτά είναι αποτυπωμένα, με κόκκινα γράμματα, στους τοίχους του στρατηγείου. Φρόντισαν γι' αυτό οι δεκάδες νεολαίοι, που έγραψαν, με σπρέι, όλα τα συνθήματα τα οποία μέρες, τώρα, δονούν την ψυχή των Ελλήνων κι όλων των λαών του κόσμου.

Επί ώρα η μεγάλη διαδήλωση απλωνόταν σαν ένα κόκκινο φίδι, σφίγγοντας τις εγκαταστάσεις του άντρου των ιμπεριαλιστών, ενώ τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Οι νέοι και οι νέες ήταν που πάλι «έκλεψαν την παράσταση», με το σφρίγος της αγωνιστικότητάς τους και την πρωτοτυπία των συνθημάτων τους.


ICON

Και σαν οι πολεμιστές της ειρήνης, εξοπλισμένοι με σημαίες, πανό και πικέτες, έφτασαν μπροστά στην κεντρική πύλη του στρατηγείου, έκαψαν ένα ομοίωμα αμερικανικού πυραύλου, καθώς και μια αμερικανική σημαία - αυτή που, σήμερα, είναι το πιο μισητό εθνικό σύμβολο σ' όλη την οικουμένη. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε το αντιπολεμικό ψήφισμα σε εκπρόσωπο της ΝΑΤΟικής «σφηκοφωλιάς».

Μαζί με τους διαδηλωτές βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, ο Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος, οι δήμαρχοι, Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, Γιάννουλης, Δέσποινα Αράπκουλε, Νέσσωνα, Ν. Γερογιάννης, ο Β. Μπούτας, νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, κ.ά.

Η συγκέντρωση

Της διαδήλωσης στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο είχε προηγηθεί μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης και οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων των θεσσαλικών νομών. Τη συγκέντρωση της πλατείας, που πλημμύρισε από αγωνιστές της ειρήνης και γέμισε από κόκκινες σημαίες και πανό, χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Θ. Νασίκας, δήμαρχος Τυρνάβου, ο Β. Αναγνωστόπουλος, νομάρχης Καρδίτσας, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο Χ. Ρούσσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ο Ηρ. Μπλουγούρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο Κ. Καγγελάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μετά την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος ακολούθησε η μεγαλειώδης διαδήλωση προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Συναυλίες


ICON

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια των συνεχών αντιπολεμικών εκδηλώσεων, συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων, ενώ ο αγώνας του λαού της Θεσσαλίας κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται με νέα συλλαλητήρια, που προγραμματίζονται, μέσα στη βδομάδα, στις θεσσαλικές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ