Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γκανγκστερικά άλματα

Το 1976, ο Αμερικανός Πρόεδρος Φορντ ανακάλεσε την άδεια που είχε η CIA να δολοφονεί «εχθρούς» των ΗΠΑ, ακόμα και ξένους ηγέτες. Σε ποιο βαθμό τηρήθηκε η «απαγόρευση» του Φορντ, είναι μια άλλη συζήτηση. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι «η απαγόρευση ...απαγορεύτηκε» με κάθε επισημότητα από τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπους, ένα μήνα μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Εδώ και ένα χρόνο, λοιπόν, η CIA ανέκτησε τη «νομιμότητα» των πράξεών της. Οπως φαίνεται, όμως, το τελευταίο διάστημα είχαμε ένα νέο γκανγκστερικό άλμα: Η CIA, πλέον, εκτός από ξένους, έχει την άδεια να εκτελεί (με το νόμο) ακόμα και Αμερικανούς πολίτες!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα HoustonChronicle.com «οι Αμερικανοί πολίτες που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα μπορούν νόμιμα να στοχοποιούνται και να εκτελούνται από τη CIA». Οπως γράφουν, δε, οι HoustonChronicle, «η δικαιοδοσία να δολοφονούνται Αμερικανοί πολίτες βασίζεται στην υπογραφή μυστικής έκθεσης που υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου και επιτρέπει στη CIA να επιτίθεται στην Αλ Κάιντα οπουδήποτε στον κόσμο. Η δικαιοδοσία δεν εξαιρεί τους Αμερικανούς πολίτες».

Το δόγμα των δολοφόνων, που συνοψίστηκε στη φράση του Μπους «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», είναι προφανές ότι βρίσκει σιγά - σιγά, την απόλυτη εφαρμογή του. Και αν το δολοφονικό δόγμα ισχύει ακόμα και για Αμερικανούς πολίτες, ας σκεφτούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί παραπέρα...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ