Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ...

Πολλές φορές, τόσο πριν το μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999, όσο και, περισσότερο, μετά απ' αυτόν, το ΚΚΕ έχει πάρει πρωτοβουλίες σχετικά με το κρίσιμο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας. Με ανακοινώσεις, διαφόρων ειδών παρεμβάσεις στη Βουλή και προς τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους, έχει υπογραμμίσει την επιτακτική ανάγκη της εφαρμογής μιας σειράς κρίσιμων μέτρων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο ουσιαστικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων και των κτιρίων συνάθροισης κοινού, σε όλη τη χώρα, η αποτελεσματική κρατική αρωγή και έλεγχος των επισκευαζομένων, μετά από σεισμούς, κτιρίων και άλλα παρόμοια.

Η κυβέρνηση, όμως, όλ' αυτά τ' ακούει βερεσέ. Μπορεί οι παραπάνω προτάσεις και μέτρα να είναι απολύτως λογικές και αναντικατάστατες προϋποθέσεις, ώστε να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα, στο απευκταίο ενός νέου ισχυρού σεισμού, αλλά δεν ταιριάζουν με το αντιλαϊκό πλαίσιο των κυβερνητικών πολιτικών, της εξοικονόμησης με κάθε τρόπο χρημάτων για την πολύμορφη ενίσχυση των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει, παρά τα όσα λένε οι αρμόδιοι υπουργοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι. Και επειδή είναι μια αλήθεια, που δεν την αγνοούν οι κυβερνώντες - αντίθετα, τη γνωρίζουν πολύ καλά - ας έχουν υπόψη τους, ότι οι όποιες μελλοντικές συνέπειες θα τους βαραίνουν ολοκληρωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ