Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Μ. ΓΚΡΟΣΜΑΝ
Ιδού οι απαιτήσεις μας

Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Γ. Παπαντωνίου

Το Κυπριακό, αλλά και το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράκ, ήταν τα κύρια θέματα που εξετάστηκαν στην ολιγόωρη συνάντηση που είχε χτες το απόγευμα στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Γκρόσμαν, με τον υπουργό Αμυνας Γ. Παπαντωνίου. Στη συζήτηση που είχαν, ο Αμερικανός υφυπουργός διατύπωσε τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον για τις διευκολύνσεις που θα παρέχει η Ελλάδα στις αμερικανικές δυνάμεις που θα επιτεθούν στον Ιράκ.

Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό και τα Ευρωτουρκικά, ο Μ. Γκρόσμαν, μετά τη συνάντηση, εμφανίστηκε να τοποθετεί σε ένα πακέτο όλα τα ζητήματα. Θα ήταν καλό, είπε ο Αμερικανός υφυπουργός, αν στις 12 Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη δινόταν λύση σε τρεις εκκρεμότητες: Την υιοθέτηση του «σχεδίου Ανάν», την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του προσδιορισμού ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης για την Τουρκία. Σημείωσε, πάντως, ότι η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ σε κάθε περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ