Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ
Στη ΛΥΣΗ «ΠΑΚΕΤΟ» σέρνεται η κυβέρνηση

Οσο πλησιάζει η 12η του Δεκέμβρη τόσο περισσότερο απειλείται η Κύπρος να συνθλιβεί στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και ισχυρών δυνάμεων της ΕΕ. Κι ενώ η αμερικανογερμανική σύγκρουση κορυφώνεται, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, η ελληνική κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, στοιχιζόμενη στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η Αθήνα έχει ουσιαστικά αποδεχτεί την τοποθέτηση του «σχεδίου Ανάν» στο ίδιο «πακέτο» με το τουρκικό αίτημα - που προωθείται άμεσα από τις ΗΠΑ - για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ γίνεται καθημερινά και περισσότερο φανερό πως η δήθεν διασφαλισμένη ένταξη της Κύπρου συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω και έχει μετατραπεί σ' έναν ακόμη μοχλό εκβιασμού και πιέσεων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «κλείσει» άρον άρον την υπόθεση της Κύπρου, με οποιοδήποτε κόστος. Το γεγονός, δε, ότι μόλις χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ευκταία» την επίλυση του Κυπριακού έως τις 12 του Δεκέμβρη(!), αποδεικνύει ότι τα περί «διαπραγμάτευσης» του «σχεδίου Ανάν» είναι ένα προπέτασμα καπνού.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ