Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Απειλούν με δίωξη μαθητές, αντί τους Αμερικανούς «Ράμπο»!

Η Αστυνομία των Χανίων συνέλαβε πέντε ανήλικους μαθητές με υπόδειξη των Αμερικανών, που προκάλεσαν επεισόδια την περασμένη Κυριακή

ΧΑΝΙΑ (της ανταποκρίτριάς μας Λ. ΠΙΤΤΑΚΑ).--

Εξαγριωμένος και αγανακτισμένος είναι ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του από τις συνεχείς προκλήσεις Αμερικανών στρατιωτών, αλλά και από την απαράδεκτη στάση υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης, που αντί να απαιτεί από τους Αμερικανούς τη συμμόρφωσή τους στους νόμους της χώρας και την τιμωρία όσων δεν τους τηρούν, ενεργοποιεί τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς κατ' απαίτηση, φυσικά, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που λειτουργούν ως επικυρίαρχοι στη χώρα μας...

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, μετά από επεισόδια που προκάλεσαν Αμερικανοί στρατιώτες στην πόλη των Χανίων, η Αστυνομία αντί να συλλάβει τους Αμερικανούς «Ράμπο», προχώρησε σε προσαγωγές Χανιωτών στο Αστυνομικό Τμήμα. Ανάμεσά τους και πέντε νεαροί μαθητές, σε βάρος των οποίων διενεργείται προανάκριση για τον ...ξυλοδαρμό των Αμερικανών στρατιωτών. Αντί δηλαδή να ελεγχθούν οι Αμερικανοί ταραξίες, κατηγορούνται οι νεαροί μαθητές ότι, τάχα, ξυλοκόπησαν τους Αμερικανούς «Ράμπο»!

Τα ξημερώματα της Κυριακής μια παρέα νεαρών Χανιωτών βρέθηκε στο κέντρο της πόλης αντιμέτωπη με μεθυσμένους Αμερικανούς, του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον», που έχει καταπλεύσει στη Σούδα. Οι πεζοναύτες χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος άρχισαν να βρίζουν τους νεαρούς και να προκαλούν. Οι νεαροί, επειδή απάντησαν, φραστικά, στις προκλήσεις των Αμερικανών δέχτηκαν την επίθεσή τους. Τότε, για να προστατεύσουν τα παιδιά έσπευσαν σε βοήθειά τους άλλοι συμπολίτες τους, που αντελήφθησαν τα συμβαίνοντα και αγανακτισμένοι από τις συνεχείς προκλήσεις απώθησαν τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, η οποία έκανε προσαγωγές στο Τμήμα αρκετών Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή εκεί. Απ' αυτούς κράτησε πέντε μαθητές Γυμνασίου, ηλικίας 15 και 16 χρόνων, κάνοντας προανάκριση για ξυλοδαρμό σε βάρος των Αμερικανών! Κι αυτό, μάλιστα, έγινε με την υπόδειξη των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν, γι' αυτό το λόγο, σε διπλανό χώρο στο Αστυνομικό Τμήμα... Τελικά, οι πέντε ανήλικοι μαθητές, αφού τους πήραν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων είπε χτες στο «Ρ» ότι διενεργείται προανάκριση, που όταν ολοκληρωθεί, ο σχετικός φάκελος θα παραδοθεί στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι μόλις προχτές ο αξιωματικός υπηρεσίας, ερωτώμενος για την υπόθεση, απάντησε στο «Ρ» πως δεν ήξερε τίποτα σχετικό...

Ενδεικτικό της τακτικής που ακολούθησαν τα όργανα της Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι γονείς των ανήλικων μαθητών δεν ενημερώθηκαν για την προσαγωγή των παιδιών τους στο τμήμα αμέσως. Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται, με αφορμή το περιστατικό, τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργείται έντεχνα κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου για την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη τους και στο νησί συνολικά.

Μέσα απ' όλη αυτή την κατάσταση, βεβαίως, αποκαλύπτεται η υποτελής στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, όπως έδειξε και η συμφωνία για την ετεροδικία, δεν έχει όρια. Που φτάνει στο σημείο αντί να ζητήσει από το στρατιωτικό προσωπικό των δολοφόνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ να σεβαστούν τους νόμους της χώρας και να μην προκαλούν το λαό, να συλλαμβάνονται, με υπόδειξη των Αμερικανών(!), Ελληνες πολίτες-θύματα της προκλητικής συμπεριφοράς των ιδίων.

Σε αντίθεση με την κυβερνητική υποτέλεια, όπως έδειξε και η προχτεσινή άμεση αντίδραση του χανιώτικου λαού στις προκλήσεις των ιμπεριαλιστών, ο ίδιος ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του καλείται να βάλει φρένο στην ασυδοσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων στον τόπο μας. Και να δώσει το μήνυμα ότι η «Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο...», όπως βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην επιτραπεί η απόβαση των φονιάδων των λαών στην πόλη!(2023-12-28 00:00:00.0)
«Χόρτασε» «ασφάλεια και σταθερότητα» ο χανιώτικος λαός από τους τραμπούκους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς(2023-12-06 00:00:00.0)
Νέα πρόκληση Αμερικανών στρατιωτών(2008-02-12 00:00:00.0)
Αφησαν ελεύθερους τους Αμερικανούς «Ράμπο»!(2003-06-12 00:00:00.0)
Ξέφραγο αμπέλι η περιοχή για τους Αμερικανούς «Ράμπο»(2003-06-11 00:00:00.0)
Νέες προκλήσεις από τους Αμερικανούς ράμπο της Σούδας(2003-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ