Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχεδιασμένη και επίμονη προσπάθεια

Κάλυψε το 28% του πλάνου της η Αχτίδα Συνοικιών της ΝΕ Αχαΐας

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας Ν.ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ).--

Στην πρώτη θέση από όλες τις Αχτίδες του νομού φιγουράρει η Αχτίδα Συνοικιών της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, η οποία την πρώτη ημέρα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος άγγιξε το 30% του πλάνου της. Για τα «μυστικά» αυτής της προσπάθειας, αλλά και το ότι η Εργατική Αχτίδα, με την οποία έχουν βάλει άμιλλα, βλέπει την «πλάτη» τους, καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, μιλά στο «Ρ» ο γραμματέας της Αχτίδας Συνοικιών, Αλέκος Αρβανιτίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Καταρχήν εστιάσαμε την προσοχή μας στην προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Επιδιώξαμε να γίνει κατανοητή - όσο το δυνατό καλύτερα - η σημασία της οικονομικής δουλιάς για το Κόμμα στις σημερινές συνθήκες. Να κατανοηθεί κυρίως ότι η οικονομική εξόρμηση είναι πρώτα απ' όλα πολιτική μάχη, αποτελεί το άμεσο και κύριο πολιτικό καθήκον για όλο το Κόμμα αυτόν τον καιρό.

Στη διάρκεια της συζήτησης στις ΚΟΒ και σε κλίμα μάχης, οργανώθηκε το σχέδιο για το πώς θα φτάσουμε την πρώτη ημέρα στο 30% του πλάνου, που σημειωτέον είναι κατά 10% μεγαλύτερο από την προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση.

Η καλή προετοιμασία, ο σχεδιασμός της δουλιάς στο επίπεδο του μέλους της ΚΟΒ, η αξιοποίηση του πολιτικού ανοίγματος στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, η ένταξη στη μάχη σχεδόν όλου του στελεχικού δυναμικού και των κομματικών μελών, η συγκέντρωση της πλειοψηφίας των συνδρομών, το κλίμα μάχης και ενθουσιασμού που επικρατεί στο όργανο, η άμιλλα και τα "πειράγματα" με την Εργατική Αχτίδα, έδωσαν ώθηση. Συνέβαλαν να καλυφθεί το πλάνο την πρώτη ημέρα κατά 28%, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε το δικαίωμα στην Εργατική Αχτίδα να... βλέπει την πλάτη μας. Σήμερα σχεδόν όλα τα κομματικά μέλη έχουν κουπόνια όπως και πολλοί οπαδοί μας».

Κατηγορηματικός είναι ο Αλ. Αρβανιτίδης, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που ανακύπτουν στην Οικονομική Εξόρμηση από τις υπαρκτές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, και επισημαίνει:

«Στη συζήτηση στις ΚΟΒ, ερχόταν έντονα το οικονομικό πρόβλημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ότι δυσκολεύονται να δώσουν την οικονομική τους ενίσχυση. Πρόβλημα όμως που ξεπερνιέται στην πράξη και στη δράση. Ετσι, όταν οι σύντροφοι από την ΚΟΒ Παιδείας είχαν αυτού του είδους τις αναστολές, στέλεχος του Αχτιδικού Γραφείου μπήκε επικεφαλής ομάδας συντρόφων μαζί με όσους είχαν τις παραπάνω επιφυλάξεις, βγήκαν με το κουπόνι στο χέρι σε πλατιά εξόρμηση και κάνοντας οικονομική δουλιά έπιασαν το πλάνο. Το συμπέρασμα σαφές: Πάντα τα λαϊκά στρώματα όσο μεγάλες δυσκολίες κι αν αντιμετώπιζαν, ήταν οι αιμοδότες του ΚΚΕ. Γιατί, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, ξέρουν πως το ΚΚΕ είναι το αποκούμπι τους. Φτάνει εμείς να απευθυνόμαστε...».

Καταλήγοντας, ανέφερε πως «το επόμενο διάστημα με πείσμα και αποφασιστικότητα, επιδιώκουμε να εντείνουμε τους ρυθμούς δουλιάς, με στόχο το 40% στις 9/12 και το 70% τις 31/12, ενώ ο τελικός στόχος της υπερκάλυψης, στο βαθμό που αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχουμε, κρίνουμε πως είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ