Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»
Συνέχιση της προπαγάνδας για μια «χούφτα δολάρια»

Το ξήλωμα των εγκαταστάσεων του ραδιοσταθμού, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, κατά τη συζήτηση σχετικής σύμβασης

Εναντι κάποιων αργυρίων, που στη σημερινή εποχή μεταφράζονται σε δολάρια, η κυβέρνηση παραχωρεί στους Αμερικάνους ελληνικά εδάφη για τη συνέχιση της προπαγάνδας τους μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Φωνή της Αμερικής».

Ετσι, χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με τη συμφωνία κυβέρνησης και ΝΔ, κυρώθηκε σύμβαση για τη χορήγηση κάποιων ανταλλαγμάτων (δολάρια και ραδιοφωνικός εξοπλισμός) για τη συνέχιση της λειτουργίας της αμερικάνικης προπαγάνδας του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού, που έχει κυρωθεί παλιότερα με νόμο.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, στην τοποθέτησή του, όχι μόνο διαφώνησε με την κύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης, αλλά ζήτησε να ξηλωθούν οι εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής» (λειτουργούν σε 7.000 στρέμματα στη Θράκη) και να σταματήσει η λειτουργία της, η οποία στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Οσο, δε, για τα «ανταλλάγματα» και τα σχετικά παζάρια που έγιναν, είπε ότι θυμίζουν τα αντίστοιχα πριν από χρόνια με τις αμερικάνικες βάσεις, που όλο έφευγαν, αλλά όλο εδώ ήταν με τις αποικιοκρατικές συμφωνίες που υπογράφηκαν.

Η ανεξαρτησία της χώρας, συνέχισε, δεν μπορεί να παραδίνεται στους Αμερικάνους έναντι κάποιων δολαρίων και κάποιων ανταλλακτικών, την ίδια στιγμή που είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ στην ελληνική χούντα και την τραγωδία της Κύπρου. Υπενθύμισε δε ότι η «Φωνή της Αμερικής» έπαιξε βρώμικο ρόλο εναντίον γειτονικών μας χωρών, καθώς και στην πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης ισχυρίστηκε ότι σήμερα ο ρόλος της «Φωνής της Αμερικής» δεν είναι αυτός που ήταν στο παρελθόν, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα, όπως έδειξε και η πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας - ΝΑΤΟ. Κατά της συμφωνίας τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για «πολιτική δουλεία», ενώ η ΝΔ τάχθηκε υπέρ, τονίζοντας ότι πρόκειται για σύμβαση, η οποία απλώς ρυθμίζει κάποιες τεχνικές εκκρεμότητες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόσο πραγματικά στοίχισε το έργο;(2004-02-18 00:00:00.0)
«Τρομονόμος» και για τους Τούρκους αγωνιστές(2001-08-26 00:00:00.0)
Επικυρώθηκε η ματαίωσή του για φέτος(2000-07-06 00:00:00.0)
Κατά της έκδοσης Πολωνού(1999-02-19 00:00:00.0)
Πράξη εθνικής υποτέλειας(1997-02-07 00:00:00.0)
Νόμος του κράτους η αμερικανική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα(1997-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ