Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το κυλικείο σε ιδιώτες... για να βρεθούν πόροι

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές, μετά από πρωτοβουλία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, απαιτώντας την άμεση μείωση των τιμών των προϊόντων του κυλικείου στο βαθμό που να ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες των φοιτητών και των εργαζομένων στο χώρο.

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως η λειτουργία του κυλικείου δεν πρέπει να γίνεται με σκοπό την αντικατάσταση κονδυλίων που παύει να χορηγεί το υπουργείου και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να στρέφεται σε βάρος των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων.

Κατήγγειλαν πως η ανάληψη και διαχείριση των κυλικείων του ΑΠΘ από αλυσίδες καταστημάτων όπως, π.χ., η επιχείρηση «μικρογεύματα Γρηγόρης», σε συνδυασμό με τις απαράδεκτα υψηλές τιμές των προϊόντων που αδειάζουν καθημερινά τις τσέπες τους, αποτελεί μια ακόμη μορφή ιδιωτικοποίησης.

Βέβαια, ο ίδιος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Αντωνόπουλος, στη συζήτηση που είχε με τους φοιτητές, παραδέχτηκε πως η ανάθεση των κυλικείων σε εταιρίες τέτοιου μεγέθους γίνεται με μόνο στόχο την εξεύρεση χρημάτων ώστε να καλυφθεί μέρος των αναγκών του πανεπιστημίου, αφού η κρατική χρηματοδότηση χρόνο με το χρόνο μειώνεται. Παραδέχτηκε δηλαδή πως η ιδιωτικοποίηση συνεχίζει να διεισδύει στα ΑΕΙ, πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την οικονομική αυτοτέλεια που προωθεί την οικονομική ανεξαρτησία των πανεπιστημίων από το κράτος και την οικονομική εξάρτησή τους από τις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ