Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΚΝΕ
Ζήσε ελεύθερος από ναρκωτικά

Με μεγάλη απήχηση στους νέους, σε πανεπιστήμια και συνοικίες συνεχίζεται η δίμηνη καμπάνια της Οργάνωσης

«Μη "φτιάχνεσαι" στα μέτρα τους. Ζήσε ελεύθερος». Αυτό το μήνυμα της ΚΝΕ, μήνυμα ζωής και διεκδίκησης, μεταφέρεται απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα, μέσω της πλατιάς εξόρμησης της Οργάνωσης στη νέα γενιά, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που είναι σε εξέλιξη. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν συσκέψεις, εκδηλώσεις και σε μια τέτοια εκδήλωση στην Παραλία της Χαλκίδας θα μιλήσει την Παρασκευή 7/6, στις 8 το βράδυ, ο Γραμματεάς του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες έχουν ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη
  • Στο Φάρο Αλεξανδρούπολης στην εκδήλωση του ΝΣ Εβρου, στις 8 μμ, θα μιλήσει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος του Γρ. Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
  • Στο ΤΕΙ στην Πρέβεζα (αίθουσα Ελεγκτών), στις 5 μ.μ., θα προβληθεί ταινία και θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Αύριο, Πέμπτη
  • Στο ΤΕΙ στην Αμφισσα, στις 11 το πρωί, θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Την Παρασκευή 7/6
  • Στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Θανάσης Σιμούλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα προβληθεί ταινία.
  • Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Γιώργος Κορίτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
Πάτρα: «Ναι» στην αγωνιστική στάση ζωής

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο οι Τομεακές Οργανώσεις Εργαζομένων και Νυχτερινών της ΝΟ Αχαΐας της ΚΝΕ με θέμα «Τις επιπτώσεις των ναρκωτικών στην εργαζόμενη και εργατική νεολαία», στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

«Με αφορμή τη δίμηνη πολιτική καμπάνια της Οργάνωσής μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χρειάζεται να απαντήσουμε σε ένα καίριο ερώτημα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από όλη αυτή την ιστορία». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την εκδήλωση ο Δημήτρης Σαρρής, γραμματέας Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ιθάκης - Ζακύνθου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ομιλία του το στέλεχος της ΚΝΕ αναφέρθηκε στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και στα κοινωνικά και πολιτικά αίτια που οδηγούν τους νέους στην εξαρτημένη στάση ζωής και κατέληξε: «Από το δρόμο του αγώνα με την εργατική τάξη και το λαό για μια άλλη σοσιαλιστική κοινωνία, έχουμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας, το μέλλον μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, Παναγιώτης Κοσιώνης, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του φαινομένου και πώς στο πέρασμα του χρόνου η άρχουσα τάξη το αξιοποιεί στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει τη νεολαία και αφού παρουσίασε τις κυριότερες πτυχές της επιχειρηματολογίας της αστικής τάξης (αποποινικοποίηση, διαχωρισμός «μαλακών και σκληρών ναρκωτικών» κ.α.) ολοκλήρωσε λέγοντας: «Η σημερινή μας κουβέντα να μη μείνει εδώ, να τη βγάλουμε παραέξω στους νέους ανθρώπους, να αφυπνιστεί η νεολαία, γιατί η κατάσταση θα χειροτερέψει, θα γίνει ακόμη πιο ασφυκτική».

Τέλος, την ανάγκη σύνδεσης των αγώνων της εργατικής και εργαζόμενης νεολαίας με τα συνδικάτα, αλλά και την αναγκαιότητα τα ίδια τα ταξικά συνδικάτα να εντάξουν στο πλαίσιο της δράσης τους τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά τόνισε στην ομιλία του ο Αντώνης Αγγελάτος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία(2005-10-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις μπροστά στη Συνδιάσκεψη(2005-10-18 00:00:00.0)
Απλώνεται στις γειτονιές(2002-06-29 00:00:00.0)
Εργαζόμενοι νέοι και ναρκωτικά(2002-06-01 00:00:00.0)
Περίοδος εκδηλώσεων για την ΠΚΣ(2002-05-23 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ