Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΠΟΥΣ

«ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ»: «Ενα νέο, επιθετικότερο από ποτέ, στρατιωτικό δόγμα θεμελίωσε ο Τζορτζ Μπους, διακηρύσσοντας το δικαίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών να πλήξουν απροειδοποίητα οποιαδήποτε χώρα εγκυμονεί σοβαρή απειλή για την εθνική τους ασφάλεια. Μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων της στρατιωτικής ακαδημίας Γουέστ Πόιντ, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν "να φέρουν τον πόλεμο στην πόρτα του εχθρού", ενός εχθρού, ο οποίος, κατά τον Τζορτζ Μπους, ελλοχεύει σε "σκοτεινές γωνίες, σε εξήντα ή περισσότερες χώρες του κόσμου"» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ: «Αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος Μπους με τον Σαντάμ, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Κογκρέσο: "Δε θα κάτσω να περιμένω τα γεγονότα, ενώ οι κίνδυνοι συσσωρεύονται". Μέχρι τώρα αυτό που κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος είναι να αναφέρεται συνεχώς στα κράτη του "άξονα του κακού", υποστηρίζοντας σθεναρά το δόγμα της μονομερούς πολιτικής και της λήψης στρατιωτικών μέτρων απέναντι στα κράτη αυτά που διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής... Το Πεντάγωνο, πάντως, φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη στρατηγική» («ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ» -«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η CIA ΗΞΕΡΕ...«Μετά το FBI ήρθε και η σειρά της CIA να βρεθεί στο κέντρο της πολεμικής των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ύστερα από τις καταγγελίες ότι οι δύο κυριότερες υπηρεσίες ασφαλείας και κατασκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών γνώριζαν εκ των προτέρων τις κινήσεις των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά απέδειξαν αποκαρδιωτική ανικανότητα να αξιολογήσουν σωστά τις πληροφορίες τους και να δράσουν ανάλογα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό τεύχος του γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού "Νιούσγουικ", η CIA είχε εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις δύο εκ των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, του Ναουάμ Αλαζμί και του Χαλίντ Αλμιντάρ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2000» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ