Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... άτυχα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, δηλαδή, αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας είναι το εξής απλό: Στη Βουλή κατατέθηκε το Ασφαλιστικό και ο Σημίτης κάνει ...τον Κινέζο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο...

Κι όσο ο πρωθυπουργός κάνει βόλτες στο Σινικό Τείχος και ατενίζει τα αξιοθέατα, εδώ, η Κοινωνική Ασφάλιση παραδίδεται στους «μανδαρίνους» των ασφαλιστικών εταιριών και το υπουργείο Εργασίας εξασκείται στο «καράτε», με σάκο το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Με δεδομένες, πάντως, τις απόψεις του μέσου Ελληνα για την περίφημη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», το καλύτερο που έχει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να καθίσει εκεί που βρίσκεται. Μια 10ετία παραμονής σε μοναστήρι βουδιστών δεν είναι και κακή ιδέα στην περίπτωσή του!

ΣΑΝ «ώριμο φρούτο» θα πέσει το ΠΑΣΟΚ, είναι η εκτίμηση, που έκανε χτες, σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Σουφλιάς. Να υποθέσουμε, δηλαδή, ότι η Νέα Δημοκρατία περιμένει κάτω από το δέντρο ...για να το φάει;

Δεν ακούγεται και παράλογο. Οταν δυσκολεύεσαι να προβάλλεις πιο δεξιό αντιπολιτευτικό λόγο, βασίζεσαι στη λεγόμενη «φθορά της κυβέρνησης». Μόνο που, στο μεταξύ, «φθείρονται» τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Κάτι, που, προφανώς, κάθε άλλο παρά ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία.

ΕΝΤΑΞΕΙ, τον τακτοποίησε τον Αλέκο Παπαδόπουλο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης. Θα είναι λέει παρών «στις κρίσιμες μάχες για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών, για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις»!

Αλλωστε, αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ουδείς ενδιαφέρεται να γίνει «εν δυνάμει» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ουδείς ενδιαφέρεται για προσωπική προβολή και υπουργικούς θώκους, ουδείς έχει φιλοδοξίες και βλέψεις. Ολοι ...παρόντες στις μάχες θέλουν να είναι.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ