Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αποχαιρετισμός» στον Απόστολο Αλεξάκη

Τον αντιστασιακό δημοσιογράφο Απόστολο Αλεξάκη, που πέθανε μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, αποχαιρέτησε χτες ο δημοσιογραφικός κόσμος, από το Γ` Νεκροταφείο όπου έγινε η κηδεία του.

Ο Απόστολος Αλεξάκης, που γεννήθηκε στον Πειραιά το 1922 και σπούδασε στη Νομική, άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία στα χρόνια της Κατοχής 1941-'44 από την εφημερίδα «Λακωνία». Από το 1945-'48 συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ», ενώ την περίοδο του Εμφυλίου εκτοπίστηκε στη Μακρόνησο. Από το 1954 και μετά, εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ανάμεσά τους «Εθνος», «Ημερησία» και «Αθηναϊκή». Την περίοδο της χούντας έμεινε άνεργος, ενώ μετά εργάστηκε στη ΓΓ Τύπου και στην ΥΕΝΕΔ, αλλά και στο «Ριζοσπάστη», καλύπτοντας το ρεπορτάζ Τουρισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ηταν μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-'44 και είχε λάβει μετάλλιο και δίπλωμα του ΥΠΕΘΑ για την αντιστασιακή του δράση στις οργανώσεις ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του αγαπητού συναδέλφου, που «υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και σεμνότητα, ενώ στάθηκε πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ