Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ωθούνται στον «τρίτο πυλώνα»: «Οικονομικά ασύμφορη καθίσταται πλέον η παραμονή των νέων ασφαλισμένων - από την 1.1.1993 και εντεύθεν - στα σημερινά ταμεία επικουρικής ασφάλισης, ενώ το νέο ασφαλιστικό σύστημα με την παροχή κινήτρων ωθεί τους ασφαλισμένους προς τα νέα "ταμεία συμπληρωματικής ασφάλισης -Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου" (τρίτος πυλώνας). Η ασφάλιση στα νέα αυτά Ταμεία θα λειτουργεί με απολύτως κεφαλαιοποιητικό τρόπο...» (Κ. Παπαδής - ΒΗΜΑ).

Στο δρόμο της Θάτσερ: «Μια νέα τεράστια αγορά, αυτή των pension funds, ανοίγει για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η θέσπιση του Τρίτου Πυλώνα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς το υπό κατάθεση νομοσχέδιο νόμου τους παρέχει τη δυνατότητα να συστήνουν ή να διαχειρίζονται επαγγελματικά ή διεπαγγελματικά ταμεία ή απλά να πωλούν σε αυτά ασφαλιστικά προγράμματα... Ουσιαστικά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης φιλελευθεροποιείται σε σημαντικό βαθμό, προσομοιάζοντας αρκετά με το αντίστοιχο αγγλικό» (Χρ. Κίτσιος - ΕΞΠΡΕΣ).

Οι - μόνοι; - χαμένοι: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις συντάξεις και τα ταμεία που καταθέτει σήμερα (σ.σ. χθες) - εκτός απροόπτου - στη Βουλή η κυβέρνηση, είναι οι χαμένοι της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεδομένου ότι οι συντάξεις τους θα μειωθούν σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2008 ώστε μέσα σε 10 χρόνια να αναλογούν στο 70% του συντάξιμου μισθού» (Ζ. Τσώλης - ΒΗΜΑ).

Νέες «Ενρον» ενόψει: «Το πράσινο φως για τη δημιουργία εταιρικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναμένεται να δώσουν σήμερα (σ.σ.χθες) οι 15 υπουργοί Οικονομικών, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν συνταξιοδοτικά προγράμματα στους εργαζομένους τους» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ