Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΑΝΙΑ
Ο Γιώργος Νταγκουνάκης υποψήφιος νομάρχης

Την ανακήρυξη του Γιώργου Νταγκουνάκη, ως υποψήφιου νομάρχη Χανίων, ανακοίνωσε η Γραμματεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, χτες το πρωί, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε αίθουσα του Δήμου Χανίων.

Ο Γιώργος Νταγκουνάκης είναι γνωστός στα Χανιά για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των γεωτεχνικών και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και για την πολιτική του δράση ως στέλεχος του ΚΚΕ (γραμματέας της ΝΕ Χανίων και της ΕΠ Κρήτης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ).

Ο υποψήφιος Νομάρχης με τη ΝΑΣ, στην ομιλία του υπογράμμισε πως «ο κόσμος στα Χανιά μας γνωρίζει», καθώς... «δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε στους δρόμους μαζί με τους αγρότες, τους εργατοϋπαλλήλους, τη νεολαία για να διεκδικήσουμε μαζί λύσεις και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, στα δικαιώματά τους».

Οσον αφορά την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος Νταγκουνάκης επισήμανε: «Εμείς απορρίπτουμε τη λογική που θέλει την Τοπική - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εντολοδόχο και διεκπεραιωτή της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της ΕΕ. Απορρίπτουμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που θέλει νομάρχες και δημάρχους επιχειρηματίες και μάνατζερ διαχειριστές της πολιτικής ανταγωνιστικότητας και ανταποδοτικότητας.

Εμείς, αντίθετα, θέλουμε η ΤΑ, η νομαρχία και ο νομάρχης να μπαίνουν μπροστά και να αγωνίζονται και να διεκδικούν μαζί με το λαό λύσεις για το σύνολο των προβλημάτων που μαστίζουν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια. Να απειθαρχούν όταν καλούνται να πάρουν αντιλαϊκές αποφάσεις και να αγωνίζονται για την ανατροπή του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Νταγκουνάκης κάλεσε ανοιχτά όλους εκείνους που ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης αντιπάλεψαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όλους εκείνους οι οποίοι συναντήθηκαν με τη ΝΑΣ σε κοινούς ή παραλλήλους αγωνιστικούς δρόμους, στο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα, στους αγώνες των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, στο κίνημα της Παιδείας, στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, να συμπαραταχτούν και στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας, ενισχύοντας, συμμετέχοντας στο συνδυασμό που θα συγκροτήσει η ΝΑΣ για τη Νομαρχία Χανίων.

Κάλεσε τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους, αγρότες και ΕΒΕ, τις γυναίκες, τη νεολαία των Χανίων με την ψήφο τους και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις δυνάμεις που συμφωνούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική στην ΤΑ. Να μην παραπλανηθούν από τις μάσκες μεταμφίεσης «του ακομμάτιστου, ανεξάρτητου κλπ.», που θα φορέσουν οι υποψήφιοι που θα στηρίξουν αυτές οι δυνάμεις. Να ψηφίσουν «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ακόμα και αν δε συμφωνούν με το σύνολο της αντίληψής μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ