Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
TEΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Επικυρώθηκε η ματαίωσή του για φέτος

Κυρώθηκε χτες από το Θερινό Τμήμα της Βουλής και νομοθετικά η απόφαση του υπουργού Παιδείας για την αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών (θα γίνει το Φθινόπωρο) και τον μη υπολογισμό για φέτος του τεστ δεξιοτήτων των αποφοίτων του Ενιαίου Λυκείου. Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκε, εκτός από την πλειοψηφία και ο ΣΥΝ ενώ την καταψήφισαν η ΝΔ και το ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, με αφορμή τη ρύθμιση των παραπάνω θεμάτων με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας: "Στη θητεία σας μην επιχειρήσετε άλλη φορά να ρυθμίσετε θέματα παιδείας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αφήστε την εκπαίδευση να αντισταθεί μόνη της στις έκτακτες ανάγκες. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει φυσικές δυνάμεις να αντεπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες."

Ο Γ. Χουρμουζιάδης υπογράμμισε στη συνέχεια: "Ισως φανεί ότι είναι πολύ τολμηρή η άποψη αυτή, μα θα είναι οι καταλήψεις, θα είναι οι φωνές των μαθητών, θα είναι οι συγκρούσεις των μαθητών μέσα στις αυλές αλλά θα βρει το δρόμος της η εκπαίδευση. Μην την ποδηγετείτε με αυτόν τον τρόπο".

Σχετικά με το "τεστ δεξιοτήτων" που ματαιώνεται μόνο για φέτος είπε: "Είναι βασική αρχή να ελέγχει κανείς αυτό που προηγουμένως προσπάθησε να διαμορφώσει. Με έναν έλεγχο, ο οποίος απευθύνετε σε μια κατάσταση, η οποία δεν έχει διαμορφωθεί επαρκώς άρα δεν έχουμε υποστεί τις αναβαθμιστικές επανατροφοδοτήσεις τι θα ελέγξουμε; Η προσπάθεια σας θα έπρεπε να στραφεί στο πώς αναβαθμίζουμε και όχι στο πώς ελέγχουμε".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ