Σάββατο 4 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ
Πολύμορφες δράσεις κατά της αιματοχυσίας και της εμπλοκής

ΛΟΝΔΙΝΟ
ΛΟΝΔΙΝΟ
Καθώς συνεχίζονται μαζικές διαδηλώσεις με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» σε μεγαλουπόλεις όλων των ηπείρων, πολλά καινούργια αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ άλλων, διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό προγραμματίζεται το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου - με τον Βρετανό πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ...«πρόκληση και ασέβεια», επικαλούμενος τις επετειακές εκδηλώσεις για τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - ενώ στη Ρώμη την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παν-ιταλική κινητοποίηση με σύνθημα «Εξω η Ιταλία από τον πόλεμο!», με συγκέντρωση στην πλατεία Βιτόριο.

Την προηγούμενη βδομάδα ξεχώρισαν οι πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις σε χώρες που πρωτοστατούν στη στήριξη του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία κ.ά., απαιτώντας να σταματήσουν η σφαγή στη Γάζα και η εμπλοκή σε αυτήν.

Στις ΗΠΑ ξεχώρισε η δυναμική διαμαρτυρία που έγινε έξω από εκδήλωση όπου μίλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη Μινεάπολις, με τη συμμετοχή και εβραϊκών οργανώσεων, με συνθήματα όπως «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τα παιδιά!» και «Ελεύθερη Παλαιστίνη!». Την ώρα μάλιστα που ο Μπάιντεν ήταν στο βήμα της εκδήλωσης, η Τζέσικα Ρόζενμπεργκ, ραβίνος από την οργάνωση «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη», τον διέκοψε με θάρρος φωνάζοντας: «Κύριε Μπάιντεν, αν νοιάζεσαι για τον εβραϊκό λαό, ως ραβίνος εγώ χρειάζομαι να ζητήσεις "κατάπαυση του πυρός" αυτήν τη στιγμή!».

ΗΠΑ - Διαμαρτυρία ενάντια στη σφαγή στη Γάζα μέσα σε συνεδρίαση της Γερουσίας

Copyright 2023 The Associated

ΗΠΑ - Διαμαρτυρία ενάντια στη σφαγή στη Γάζα μέσα σε συνεδρίαση της Γερουσίας
Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και μέσα στην αμερικανική Γερουσία την ώρα που οι υπουργοί Αμυνας, Λ. Οστιν, και Εξωτερικών, Αντ. Μπλίνκεν, μιλούσαν σε γερουσιαστές για το καινούργιο πακέτο - μαμούθ που ζητά η κυβέρνηση Μπάιντεν, ύψους 106 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη του Ισραήλ, της Ουκρανίας, της Ταϊβάν κ.ά.

Παράλληλα, συνδικάτα και φορείς σε μια σειρά χώρες προχωρούν σε διαμαρτυρίες ενάντια στην αποστολή όπλων στο Ισραήλ.

Τέτοια κινητοποίηση οργανώθηκε στο Κέιμπριτζ της Βοστόνης (ΗΠΑ), έξω από τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων «Elbit Systems». Αλλά και στο Λέστερ της Βρετανίας, στην είσοδο του εργοστασίου όπλων «Howmet» (που επίσης ανήκει στην «Elbit Systems»).

Στο Βέλγιο, σε κοινή τους ανακοίνωση συνδικάτα από τον κλάδο των μεταφορών (ACV Puls, BTB, BBTK, ACV-Transcom) κάλεσαν σε άρνηση κάθε συμμετοχής στη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ