Σάββατο 4 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Ολοι και όλες στο Σύνταγμα την Κυριακή, να σταματήσει η σφαγή και η ελληνική εμπλοκή!

Στις 11 π.μ. η συναυλία, θα ακολουθήσει πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Πέμπτη
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Πέμπτη
Δυναμώνει διαρκώς η φωνή των σωματείων και φορέων, του λαού και της νεολαίας, που απαιτεί να μπει τέλος στη σφαγή στη Γάζα και να σταματήσει άμεσα η ελληνική εμπλοκή. Μαζί της μεγαλώνει και το κύμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Η προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε με το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Οκτώβρη. Από εκεί ξεκίνησε ένα ανθρώπινο ποτάμι, που φωνάζοντας «λευτεριά στην Παλαιστίνη» κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία περνώντας από μπροστά της για πάνω από τρία τέταρτα. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία Παλαιστίνιων μεταναστών και προσφύγων, με μερικούς από αυτούς να κρατάνε στα χέρια τους ομοιώματα νεκρών παιδιών, ακόμα και βρεφών που αυτές τις μέρες θάβονται στα συντρίμμια των βομβαρδισμών, μέρος των φρικαλεοτήτων του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Από κοντά οι πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη όπου πλημμύρισε από διαδηλωτές η παραλιακή λεωφόρος, οι πικετοφορίες και άλλες πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών, όπως οι αναρτήσεις γιγαντοπανό σε κεντρικά σημεία με συνθήματα στήριξης του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης του μακελειού.

Ιδιαίτερη απήχηση είχε η παρέμβαση των συνδικάτων και των φορέων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, που έγινε το πρωί της Πέμπτης.


Με χειροκροτήματα και με θερμές αντιδράσεις τούς υποδέχτηκαν οι επιβάτες όσο και οι εργαζόμενοι, στέλνοντας διεθνές μήνυμα ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τα σωματεία διακίνησαν ανακοινώσεις που ήταν γραμμένες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, ενώ το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» αντήχησε δυνατά στους χώρους του αεροδρομίου.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» - Να δονηθεί ξανά η Αθήνα

Επόμενος σταθμός, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είναι το μεγάλο συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Τη συναυλία θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, για να δονηθεί ξανά όλη η Αθήνα από το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη», να διατρανωθεί η ευρεία καταδίκη της σφαγής. Να ακουστούν δυνατά οι δίκαιες απαιτήσεις:

  • Καμία υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν στη συναυλία ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Και ήδη γνωρίζουμε πως αυτό το τραγούδι οι διαδηλωτές θα το πουν μαζί με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, «Ρεβάνς», KollektivA, «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», Magic de Spell, Διονύση Τσακνή, «Ρωμιοσύνη».

Σε μαζική συμμετοχή μεταξύ άλλων καλούν το ΠΑΜΕ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία «ενάντια στη νέα ανθρωποσφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς» στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πλέγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Σάββατο 4 Νοέμβρη:

-- Λάρισα, 12 μ., κεντρική πλατεία

-- Ηράκλειο, 6 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας

Κυριακή 5 Νοέμβρη:

-- Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., συγκέντρωση - συναυλία στο πάρκο «Αργώ»

-- Καβάλα, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

-- Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Γεωργίου

-- Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.

Δευτέρα 6 Νοέμβρη

-- Ζάκυνθος, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Εργατικά σωματεία και φορείς της Κρήτης διοργανώνουν μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στα Χανιά, την Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 12 μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ακόμη στα Χανιά προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 4 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ., στο Γυαλί Τζαμί. Μηχανοκίνητη πορεία, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, με αφετηρία την πλ. Δημοτικής Αγοράς, στις 6 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις(10/11/2023)
Να γεμίσει το Σύνταγμα την Κυριακή 5 Νοέμβρη(3/11/2023)
Ολοι την Κυριακή 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος!(2/11/2023)
Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα(1/11/2023)
Ολοι στη μεγάλη συναυλία και το συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Νοέμβρη(31/10/2023)
Συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στις 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα(27/10/2023)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ