Σάββατο 4 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Νεκροί και αγνοούμενοι από την καταιγίδα «Κιαράν»

Πλημμύρες, ζημιές και δρόμους ποτάμια είχε ως αποτέλεσμα η καταιγίδα «Κιαράν» που έπληξε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ άλλων Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 6 θύματα μέχρι την Πέμπτη. Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τοσκάνη της Ιταλίας, ενώ άλλοι 4 συνέχιζαν να αγνοούνται μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Η πόλη μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, χωράφια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν. Στο ύψος της Φλωρεντίας η κατάσταση τις τελευταίες ώρες παρουσίαζε ελαφρά βελτίωση και η στάθμη του ποταμού Αρνου άρχισε σταδιακά να μειώνεται, χωρίς να σημειωθεί υπερχείλιση.

Η κακοκαιρία χτύπησε επίσης και τις περιφέρειες Ούμπρια, Εμίλια Ρομάνια, ενώ προκάλεσε τη μερική κατάρρευση δύο γεφυρών, έξω από τις πόλεις Πάρμα και Πιατσέντσα. Τα ορμητικά νερά φέρονται να παρέσυραν έναν άνδρα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκαν περίπου 20 σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Στο Βέλγιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δέντρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη, διακόπηκαν δρομολόγια προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ σταμάτησε και η θαλάσσια κυκλοφορία προς το λιμάνι της Αμβέρσας. Στη Γαλλία, ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στον νομό Εν, βορειοανατολικά του Παρισιού, όταν δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του.

Στον νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ./ώρα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, τμήματα της Βρετάνης και της Νορμανδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και το υπόλοιπο της βορειοδυτικής Γαλλίας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στην Ισπανία, οι αρχές απομάκρυναν τουλάχιστον 800 ανθρώπους γύρω από την παραλιακή πόλη Γκάντια στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια, μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε και εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή εν μέσω ισχυρών ανέμων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ