Σάββατο 4 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Επιστολή στρατευμένου για την Παλαιστίνη

Πήραμε και δημοσιεύουμε από στρατευμένο την παρακάτω επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή δηλώνω ως οπλίτης που υπηρετώ τη θητεία μου στις Ενοπλες Δυνάμεις την αντίθεσή μου στη σφαγή στη Γάζα, στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού.

Στέκομαι με σεβασμό και δηλώνω την αλληλεγγύη μου στον Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για τη λευτεριά, για να έχει πατρίδα. Ενώνω τη φωνή μου με τους εκατομμύρια νέους και νέες σε όλο τον κόσμο που φωνάζουν Free Palestine! Τάσσομαι με τους πολλούς που δεν μας εκφράζει η επικίνδυνη και προκλητική στάση της κυβέρνησης να είναι με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του κράτους του Ισραήλ.

Ενιωσα ντροπή και αίσχος όταν ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ψήφισε το ψήφισμα της Ιορδανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ώστε να κηρυχθεί αμέσως "ανθρωπιστική εκεχειρία" στη Γάζα. Θεωρώ χρέος μου να δημοσιοποιήσω την παρούσα επιστολή και καλώ όλους τους νέους στρατευμένους να πράξουν το ίδιο γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να εκφράζουμε τη γνώμη μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας μέσα στα στρατόπεδα.

Τις τελευταίες μέρες στη μονάδα που υπηρετώ γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί όποια φωνή αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στον πόλεμο στην Παλαιστίνη, την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ με το να διευκολύνει και να στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η απαγόρευση σε εμένα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου όπως προβλέπεται και έχω κάθε δικαίωμα σε αναφορά της μονάδας μου σε υψηλόβαθμο ανώτατο αξιωματικό της στρατιωτικής ηγεσίας που ήρθε για επιθεώρηση.

Είναι αβάσιμο και αστήριχτο το επιχείρημα που επιστρατεύτηκε πως η εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο με το πλευρό του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ δεν αφορά την υπηρεσία, αφού η στρατιωτική ηγεσία αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις υλοποιεί και στέλνει φρεγάτες και στρατό εκτός συνόρων, όπως κάνει και στον πόλεμο στην Ουκρανία στέλνοντας τόνους στρατιωτικού υλικού και μέσων.

Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά λοιπόν σε σοβαρές εξελίξεις για τον λαό της χώρας από την εμπλοκή της χώρας μας και ο καθένας μας κρίνεται από τη στάση που κρατά. Ως νέος στρατευμένος υπηρετώ τη θητεία μου για να υπερασπίζομαι τον λαό, την οικογένειά μου, τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μου. Θεωρώ χρέος και δικαίωμά μου να υπερασπίζομαι παντού και πάντα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε λαού να έχει πατρίδα και να ζει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Δεν γίνεται να λέγομαι άνθρωπος, να βλέπω μια γενοκτονία με πάνω από 8.500 νεκρούς σε εξέλιξη, με πάνω από 4.000 νεκρά παιδιά και να μη διαμαρτύρομαι. Δεν γίνεται να συμβιβαστώ με την εικόνα μανάδων και πατεράδων να γράφουν στις κοιλιές των παιδιών τους τα ονόματά τους για να είναι γνωστά τα στοιχεία τους σε περίπτωση που πεθάνουν. Δεν υπηρετώ τη θητεία μου για να στρώνουμε κόκκινα χάλια, παραχωρώντας τα ελληνικά στρατόπεδα, τα αεροδρόμια και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους δολοφονικούς στρατούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων.

Δεν υπηρετούμε για να οπλίζουμε το χέρι αυτών που ματώνουν χιλιάδες παιδικά πρόσωπα στην Παλαιστίνη, στέλνοντας ελληνικές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή. Δεν με ρώτησε κανείς για όλα αυτά και η στάση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μου ούτε με εκπροσωπεί ούτε με πρεσβεύει! Αντίθετα, θέτει τον λαό μου και την πατρίδα μου σε πολύ μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση αντιποίνων και ταυτόχρονα βάφει τα χέρια μας με το αίμα μικρών παιδιών...

Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτώ: Να απεμπλακεί εδώ και τώρα η χώρα από τον πόλεμο! Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις και το προσωπικό που έχει σταλεί! Να σταματήσει η στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και οποιαδήποτε διευκόλυνση δίνεται για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο από την ελληνική κυβέρνηση! Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας και να μη δοθεί καμία στρατιωτική εγκατάσταση ή προσωπικό σε δολοφόνους!».


Στρατιώτης
Νικόλας Φάσσας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ