Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Νέες καραβιές ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Για νέα ρεκόρ διεκπεραίωσης αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων προετοιμάζεται η Αλεξανδρούπολη, στο φόντο της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να καταφθάσουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης πάνω από 200 αξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό του Αμερικανικού Στρατού για τις ανάγκες μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού που αναμένεται να φτάσει στην πόλη το επόμενο διάστημα.

Στο ακριτικό λιμάνι θα φτάσουν μεταγωγικά πλοία με στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ και άλλων μελών του ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποσταλεί μέσω του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Παράλληλα, τα μεταγωγικά θα μεταφέρουν και πίσω στις ΗΠΑ δυνάμεις του αμερικανικού στρατού που βρίσκονταν ανεπτυγμένες στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Με τα μεταγωγικά αναμένεται να μεταφερθούν μέσω της Αλεξανδρούπολης στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων αλλά και ελικόπτερα.

Το προσωπικό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αναλάβει την υποστήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών αποβάσεων στην Αλεξανδρούπολη, θα εγκατασταθεί στο «Στρατόπεδο Γιαννούλη», που αξιοποιείται για αυτόν τον σκοπό με βάση την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα επιχείρηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι, συνδέεται όχι μόνο με την ενίσχυση του μετώπου στην Ουκρανία, αλλά... και με τα επόμενα μέτωπα της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και τις εξελίξεις στη Μολδαβία, με τους ΝΑΤΟικούς να έχουν στήσει στη Ρουμανία δύναμη ταχείας επέμβασης «με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Το πρώτο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, το μήκους 200 μέτρων «Liberty Pride», αναμένεται να δέσει στο ακριτικό λιμάνι τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Μάρτη, έχοντας αναχωρήσει από το Τσάρλεστον των ΗΠΑ στις 18 Φλεβάρη.

Την Παρασκευή 24 Φλεβάρη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της νέας επιχείρησης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κ. Χατζημιχαήλ, με τον διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της Διοίκησης Στρατιωτικής Ανάπτυξης και Διανομής του Στρατού των ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες καραβιές ΑμερικανοΝΑΤΟικών προς τη συνοριογραμμή με Ρωσία(2023-04-19 00:00:00.0)
Για τα ΝΑΤΟικά σχέδια «υπάρχει κράτος»(2023-03-09 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα ΝΑΤΟικά φορτία θανάτου(2022-06-28 00:00:00.0)
Σπάει νέα ΝΑΤΟικά «ρεκόρ»(2022-06-21 00:00:00.0)
Ολη η χώρα ένα απέραντο ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ(2022-03-24 00:00:00.0)
Πρόβες συγκρούσεων(2021-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ