Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΛΑΡΙΣΑ
Στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην ΠΕ Λάρισας

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον νομό Λάρισας.

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Αλέξης Ζορμπάς, Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας και μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιο, τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του Κόμματος, και από τους υποψήφιους βουλευτές Ανδρέα Φώσκολο και Μαρία Κωστή, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και δήλωσε τη συμπόρευση της με το ΚΚΕ και η Γεωργία Παπαδάμου, διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και ειδικευόμενων ιατρών του ΠΓΝΛ.

Ο Αλέξης Ζορμπάς σημείωσε: «Θέτουμε στο επίκεντρο το βασικό δίλημμα των εκλογών, δηλαδή: Το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επιμέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. `Η θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος».


Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ελπίδα βρίσκεται στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση του δικού μας αγώνα. Και αυτή η δύναμη, η δύναμη του λαού, όταν αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χέρια του, είναι πολύ μεγάλη και κανένας δεν μπορεί να τη νικήσει. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να δει σήμερα πιο καθαρά την πραγματική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην κοινωνία και να πάρει τη θέση του δίπλα στο ΚΚΕ, που είναι με την εργατική τάξη, τον λαό, σταθερά απέναντι στο κεφάλαιο και τα κόμματά του. Μπορεί να δει πως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ για τον λαό και αυτό βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, για την πραγματική πρόοδο της κοινωνίας».

«Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα που σέβεται τον άνθρωπο, που στέκεται δίπλα στον αδύναμο, δίνοντάς του τη στήριξη για να γίνει ενεργός και δυνατός, το κόμμα που είναι πρωτοπόρο σε όλους τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, το κόμμα που σε κάνει να νιώθεις χρήσιμος και όχι αναλώσιμος. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ για τη δική μου αξιοπρέπεια, για την αξιοπρέπεια των παιδιών μου, για την αξιοπρέπεια όλης της κοινωνίας», σημείωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Κωστή.

Ο Ανδρέας Φώσκολος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι οι διάφορες εστίες αντίστασης από τον χώρο της Παιδείας, της Υγείας, της εργασίας πρέπει να συνενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο που όχι μόνο θα φρενάρει αλλά και θα διεκδικεί. Και αυτό το μέτωπο δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε ένα δυνατό ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά και τις μορφές του αγώνα τους. Αυτό που έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ο συντονισμένος αγώνας ήταν αυτός που ασκούσε πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις και οδηγούσε στην απόσπαση κάποιων θετικών μέτρων ή εμπόδιζε τα χειρότερα, με αποτέλεσμα να παίρνουν οι αγρότες μια "ανάσα ζωής" και όχι η αναζήτηση κάποιων "σωτήρων"», σημείωσε ο Ρ. Μαρούδας και υπογράμμισε: «Οσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική του ξεκληρίσματος. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι πραγματική συμβολή στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος των αγροτών, για να μείνει η αγροτιά στον τόπο της, να πάρει μιαν ανάσα».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

1. Αβρανάς Δημήτρης, 41 ετών, αυτοαπασχολούμενος οδοντίατρος. Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας. Από το 2010 εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ελασσόνας, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

2. Αθανασιάδης Αθανάσιος, συνταξιούχος γιατρός - ογκολόγος. Διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων - Κέντρων Υγείας Λάρισας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».

3. Καζαντζίδης Περικλής, 59 ετών, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας. Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας τα τελευταία 25 χρόνια.

4. Καρυώτη Κική, 40 ετών, φιλόλογος, εργάζεται στην ιδιωτική Εκπαίδευση, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων δήμου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

5. Κωστή Μαρία, 64 ετών, συνταξιούχος τραπεζικός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Τεμπών.

6. Λαμπρούλης Γιώργος, 58 ετών, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, εκλεγμένος βουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από το 2012 και αντιπρόεδρος της Βουλής.

7. Μπαρμπούτη Μαρία, 48 ετών, αυτοαπασχολούμενη στον κλάδο της εστίασης, εκλεγμένη στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων του 30ούΔημοτικού και του 1ου Γυμνασίου.

8. Σκόκας Γιάννης, 48 ετών, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

9. Τσιάτσιου Αγγελική, 27 χρόνων, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

10. Τσικριτσής Στέλιος, 34 ετών, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

11. Φώσκολος Ανδρέας, 45 ετών, επίκουρος καθηγητής Αγελαδοτροφίας με έμφαση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ