Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Αυτό το «κάτι να αλλάξει» να εκφραστεί με την άνοδο του ΚΚΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην Α' Αθήνας για τις βουλευτικές εκλογές

Στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» παρουσιάστηκε χτες το απόγευμα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας για τις βουλευτικές εκλογές. Την παρουσίαση έκανε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους Λιάνα Κανέλλη, Χάρη Βουρδουμπά, Θέμη Πάνου, Δημήτρη Μπιργάλια.

Παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο της Αθήνας και, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση, εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Σοφιανός μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στους διπλούς εκβιασμούς που ήδη δυναμώνουν και που δεν τους υποτιμούμε καθόλου, έχουμε ένα πολιτικό πλεονέκτημα. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που το έχει ξεκαθαρίσει, με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με συνέπεια και συνέχεια στην πολιτική μας θέση, στον πολιτικό μας λόγο, ότι είμαστε αυτοί που θα σταθούμε απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Και σ' αυτούς που βάζουν τους εκβιασμούς "διαλέξτε Τσίπρα ή Μητσοτάκη", αλλά και σ' αυτούς που είναι πρόθυμοι συγκυβερνώντες αυτού του δίπολου.

Του δίπολου που μαζί και αυτή την τετραετία και τις προηγούμενες έχει διαμορφώσει αυτό το αποπνικτικό πλαίσιο που ζει στην καθημερινότητά της η λαϊκή οικογένεια. Αυτήν την αβεβαιότητα, αυτήν τη μελαγχολία, αλλά και αυτήν τη διάθεση που μεγαλώνει σε τμήματα του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας, "κάτι να αλλάξει".


Eurokinissi

Αυτό το "κάτι να αλλάξει", η άνοδος της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ είναι απόλυτα ρεαλιστικός και εφικτός στόχος. Κι αυτό το δίλημμα πρέπει να μπει. Γιατί η άνοδος η δική μας, τα δικά μας ποσοστά, οι περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή σημαίνει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τμημάτων του λαού μας να συγκρουστούν με μια πολιτική που τους μαυρίζει το παρόν και το μέλλον. Σημαίνει διάθεση να παλέψουν, να οργανωθούν στα σωματεία, στους συλλόγους, να διεκδικήσουν τα πάντα, να διεκδικήσουν αυτό που φαντάζει μικρό, που όμως είναι μεγάλο στα μάτια εκείνου που το βιώνει, αλλά να διεκδικήσουν και την ίδια την προοπτική, να τελειώνουμε δηλαδή με αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης (...).

Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις λίγες μέρες έως - απ' ό,τι φαίνεται - τις 9 Απρίλη που θα γίνουν οι εκλογές για να μπουν τα δικά μας διλήμματα. Για να μπουν τα δικά μας ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν με τους φίλους, για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που διαμόρφωσε η δράση του Κόμματος και κεντρικά και τοπικά της Οργάνωσης εδώ, ώστε να ριχθούν χιλιάδες νέες ψήφοι στην κάλπη με το ΚΚΕ».

Η Λ. Κανέλλη σημείωσε πως θα ενταθεί ο αντικομμουνισμός το επόμενο διάστημα και αναφέρθηκε στο κάλεσμα προς όλους για την ενίσχυση του Κόμματος, το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται συνολικά για την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του λαού, όπως ανέφερε.

Ο Χάρης Βουρδουμπάς αναφέρθηκε σε ζητήματα που οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με εργαζόμενους, γονείς της περιοχής και τα οποία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τις λαϊκές οικογένειες, ζητήματα όπως η σχολική στέγη και η μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, οι ελάχιστες αθλητικές υποδομές, τα αδιέξοδα που συναντούν οι μικροί επαγγελματίες.

Ο Θέμης Πάνου ανέφερε πως «με μεγάλη χαρά και πλήρη γνώση της ευθύνης δέχτηκα να είμαι υποψήφιος με το ΚΚΕ», ενώ απήγγειλε 3 ποιήματα του Μπ. Μπρεχτ από τη συλλογή για την ταξική πάλη.

Ο Δημήτρης Μπιργάλιας στάθηκε στις νέες και τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, στην ανάγκη στην «κόκκινη ψήφο» τους να εκφραστεί το αυξημένο κύρος του Κόμματος σε αυτές τις ηλικίες, να κάνουν κριτήριο πως ό,τι έχουν κερδίσει το έχουν καταφέρει με τον αγώνα τους και με τους ΚΝίτες και τα μέλη του Κόμματος στην πρώτη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ