Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ασφαιρη αντιπαράθεση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών τόσο ο Ν. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, δύο ετών φυλάκισης στον Ν. Παππά, ενώ ομόφωνα αποφάσισε να επιβληθεί στον Χρ. Καλογρίτσα μόνο χρηματική ποινή.

Ο Ν. Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, και ο Χρ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας.

Στο φόντο της απόφασης ξέσπασε νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ κι από κοντά του ΠΑΣΟΚ, όλων εκείνων δηλαδή που μαζί στήριξαν - ενίσχυσαν ο καθένας στη βάρδιά του τον έλεγχο των ΜΜΕ από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ, κατά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, για κατάργηση του άρθρου 86, έτσι ώστε να διώκονται και οι υπουργοί όπως όλοι οι πολίτες.

Ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του έγραψε πως «ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου». «Η δίκη αυτή ήταν πολιτική», δήλωσε ο Ν. Παππάς.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και στα ψηφοδέλτιά του, ο κ. Παππάς "κρατάει" δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό».

«Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Μάντζος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ